Een webshop in 3 maanden: Mission failed

0

Ik stop. Er komt geen webshop in drie maanden. Ik ga stoppen met mijn project en dit is dus het einde van deze serie op Frankwatching. Geef ik te snel op? Misschien wel, maar ik zie het op dit moment niet meer zitten om ermee door te gaan. Toch ben ik blij dat ik eraan ben begonnen en drie maanden heb vrijgenomen van mijn werk.

agendaIk ben een paar weken geleden begonnen omdat het me heel erg leuk leek een eigen webshop te hebben. Een eigen bedrijf waarbij ik zelf kon beslissen welke producten ik wilde verkopen en op welke manier ik dat wilde doen.

Voor mijn werk heb ik al aan een aantal webshops (e-commerce sites) gewerkt. Heel erg leuke projecten, maar ik miste hierbij toch de vrijheid die je hebt bij een eigen bedrijf. Dat je zelf alle strategische beslissingen kan maken en alles in eigen hand hebt.

Waarom stop je er dan mee?

Tijdens het traject dat ik heb afgelegd, zijn er een aantal zaken naar voren gekomen die anders waren dan ik vooraf had verwacht. Twee voorbeelden:

  • roadIk ben er achter gekomen dat inkopen echt een vak is. Niet mijn vak. Misschien kan ik het leren, maar op dit moment komt het voor mij nog te vroeg.
  • De investeringen zijn hoger dan ik vooraf had ingeschat. Zowel in tijd als in geld. Helemaal als je bedenkt dat ik van plan was na het opzetten weer full-time te gaan werken.

Toch ben ik blij dat ik het heb geprobeerd. Het was een hele stap om hiervoor vrij te nemen. Het project zelf is misschien niet geslaagd, maar ik weet nu wel dat het op deze manier niets voor mij is.

Maar je was ook bezig met een spel…

game_overKlopt. Ook hiermee ga ik stoppen. Ik kwam er achter dat het ontwikkelen van dit idee in mijn eentje een beetje te ambitieus was. Op mijn eigen blog heb ik geprobeerd mensen te vinden die samen met mij het spel wilden ontwikkelen. Ik heb hier een aantal reacties op gehad, maar niet genoeg om er echt iets moois van te maken. Ik zag het idee zelf, naarmate de tijd vorderde, ook steeds minder zitten.

Bovendien kreeg ik vorige week een bevestiging van het Ministerie van Justitie. Zij gaven aan dat mijn spel sowieso onder een kansspel zou vallen. En vergunningen voor een kansspel via internet worden niet gegeven.

En nu?

eindeVakantie! Nou ja, voor een paar weken dan. Daarna wil ik eigenlijk wel weer iets anders gaan doen. Ik heb alleen nog geen plannen. Iemand suggesties? 😉

Ik ben in ieder geval nog vrij tot begin september en ga daarna gewoon weer aan het werk. Wellicht dat ik in de toekomst ooit nog eens iets ga proberen op te starten. Het idee blijft mij toch trekken.

Iedereen heel erg bedankt voor alle reacties! Ik had van te voren niet gedacht dat er mensen geïnteresseerd zouden zijn in mijn verhaal. Toch werden mijn berichten erg vaak gelezen. Heel erg leuk!