How to

Video-marketing: techniek & 7 snelle tips

0

Video-marketing is hot, maar zoals veel technieken die je kunt toepassen om meer klanten met minder moeite te krijgen, heeft het alleen nut als je weet hoe je het zinvol kunt toepassen. In dit artikel over video-marketing lees je meer over de voordelen en toepassingen van video om je acquisitie te ondersteunen.

Voordelen van video-marketing

Het toepassen van video bij de acquisitie van klanten heeft een aantal voordelen:

 • Video is snel en makkelijk. 
Je kunt nu een idee krijgen en over vijf minuten staat het al op video. Zo snel zul je nooit een artikel of blogpost in elkaar kunnen timmeren. Bovendien is praten voor de meeste mensen makkelijker dan schrijven.
 • Video is zeer persoonlijk. 
Je kunt heel direct tegen je potentiële klanten spreken. Zij zien wie en hoe je bent en kunnen daardoor veel beter beoordelen of jij als dienstverlener bij hen past.
 • Video neemt wantrouwen weg. 
Doordat video zo persoonlijk is, komt veel beter over dat jij te vertrouwen bent. Vooral als je een dienst levert die minder standaard is en daardoor meer vertrouwen van potentiële klanten vraagt, kan dit je erg helpen.
 • Video maakt je vindbaar. 
Doordat jouw video niet alleen op je eigen website te zien zal zijn maar ook op YouTube, verhoog je jouw online vindbaarheid. 

Houd hierbij in gedachten dat een video in dit kader geen professionele opname hoeft te zijn. Het belangrijkste is dat jij overkomt zoals je bent. Je kunt de video dan ook maken met een eenvoudige camera. Op een plek waar jij je prettig voelt, zonder ingewikkelde studio-toestanden.

Video en tekst

Video is overigens nooit een vervanging van tekst. Houd er rekening mee dat de informatie die je over wilt brengen in je video ook in geschreven tekst terug moet komen op je website. Niet alle bezoekers zullen immers de tijd nemen om een video te bekijken. Geef hen dus de gelegenheid om dezelfde informatie tot zich te nemen door de tekst te scannen die op je website staat.

Meerdere manieren

Video-marketing is toepasbaar op alle vormen van dienstverlening. Het is soms alleen even zoeken naar de invalshoek die het beste bij jou past. 

Dit zijn drie manieren om video zinvol in te zetten bij de acquisitie van nieuwe klanten:

 • Gebruik video om testimonials van klanten veel krachtiger te maken. Waar bezoekers van je website zich misschien zullen afvragen of de testimonials op je website wel van echte mensen zijn, laat een video hierover geen enkele twijfel bestaan. Een video-testimonial is daardoor veel krachtiger dan een schriftelijke. Je potentiële klanten zien immers een echt mens en horen hem of haar zelf zeggen wat jouw dienstverlening met hen deed. Als kijker van de video voel je dat het waar is wat er gezegd wordt.
 • Gebruik testimonials om je dienst uit te leggen. In een video kun je vaak makkelijker uitleggen wat jouw dienst uniek maakt en kun je anticiperen op vragen van potentiële klanten. Uiteraard zul je dit ook in geschreven tekst moeten doen. Maar het feit dat je het persoonlijk vertelt, maakt het voor veel van je potentiële klanten geloofwaardiger en aantrekkelijker. Overigens is een combinatie van de eerste en de tweede manier uitstekend mogelijk. Je kunt op je website uitleg geven over jouw dienst met testimonials die ondersteunen dat het werkt. Zo krijg je als bezoeker van de website heel direct een beeld van de betrouwbaarheid van zowel de dienstverlening als de dienstverlener.
 • Gebruik video om waardevolle informatie over te dragen. Met minder moeite meer klanten aantrekken staat of valt met de mate waarin je gratis waardevolle informatie deelt. Video kan dat heel eenvoudig maken, omdat het zo’n snelle methode is. Adresseer een probleem dat je klanten hebben en geef een goede tip om het op te lossen. En voila: video klaar!

7 snelle tips

 • Gebruik een eenvoudige camera.
 • Film jezelf op een lichte plek.
 • Zorg voor een rustige achtergrond.
 • Houd een lengte van 2 tot 6 minuten aan.
 • Upload de video op YouTube en zorg dat relevante zoekwoorden vermeld staan bij de ‘tags’.
 • Plaats de video op je website door middel van ‘embedden’.
 • Plaats een screenshot in je eZine met een link naar de video.

In de video hieronder krijg je uitgebreide toelichting op deze 7 punten!

Accepteer cookies

Kortom: video’s kunnen je marketingboodschap enorm veel kracht bijzetten. Het is snel, zeer persoonlijk, neemt wantrouwen weg en maakt je vindbaar.