Innovatie

Social media in 2012 [infographic]

0

Deze week in de serie Infographic Day: het huidige gebruik van social media. In 2011 maakte we massaal gebruik van social media. Zowel consumenten als organisaties. Maar hoe populair zijn social media onder consumenten? En waarvoor worden ze gebruikt? Vlak voor het nieuwe jaar maakte AdAge de balans op omtrent het social mediagebruik. Op basis van de verzamelde gegevens ontwikkelden ze de onderstaande infographic.

Helaas zijn de cijfers voor een groot deel afkomstig uit de Verenigde Staten, maar dat maakt de infographic niet minder interessant. De makers nemen twee social media-kanalen onder de loep: Facebook en Twitter. Facebook kent 800 miljoen actieve gebruikers, waarvan 200 miljoen zich hebben geregistreerd in 2011. Als deze trend doorzet heeft het netwerk aan het einde van dit jaar 1 miljard actieve gebruikers!

100 miljoen actieve Twittergebruikers

Ook Twitter wordt is populair onder internetters. De website kent 100 miljoen actieve gebruikers. Van de internetgebruikers die een account hebben aangemaakt, geeft 40 procent aan niet te Twitteren, maar de site te gebruiken om op de hoogte te blijven van wat er wordt gezegd in hun timeline. Iets meer dan de helft van de Twitteraars heeft toegang tot de site op de mobiele telefoon. Het overgrote merendeel geeft aan te Twitteren wanneer er interessante content is, zoals het laatste nieuws. Maar ook humor scoort hoog om mensen aan het Twitteren te krijgen.

Naast cijfers omtrent het gebruik van Facebook en Twitter, zijn in de infographic ook gegevens opgenomen over SEO, blogging en mobile marketing. Benieuwd naar deze cijfers? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.