Verdieping

Online Campagne Top 5: Branding

0

Wil je de impact van je online campagne vergroten? Dan kies je voor opvallende, in het oog springende advertentievormen zoals Take-overs, Sliders, Layers of een Video2HalfpageAd. Deze impactvolle formaten zijn uitermate geschikt voor campagnes met branding- of awareness-doelstellingen en bieden veel creatieve mogelijkheden. Bekijk hoe de adverteerders in deze top 5 hiervan gebruik hebben gemaakt!

1. Canon IXUS – Overlay

Adverteerder: Canon

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: PHD
Creatiefbureau: Men In Green

Canon zet met deze uiting een zeer creatieve campagne neer en maakt optimaal gebruik van de verschillende mogelijkheden die online biedt. Upload je foto of schiet een foto met je webcam en wordt zo zelf onderdeel van de Canon campagne. Jezelf terug zien op je favoriete website met mogelijkheid dit te delen zorgt voor virale potentie. Slim!

Bekijk deze uiting

2. Microsoft – Take-over

Adverteerder: Microsoft

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Universal
Creatief bureau: These Days

De huistijl van Microsoft met het gebruik van de tegels is mooi door vertaald naar deze Take-over binnen het passende Umfeld van Zdnet. Het gebruik van de vlakken levert een zeer herkenbare uiting op waarmee een knappe branding-uiting wordt neerzet. Daarnaast belemmert deze Take-over niet de leesbaarheid van de website.

Bekijk deze uiting

3. RVD – Take-over

Adverteerder: RVD

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Vizeum Interactive
Creatiefbureau: Roorda Reclamebureau

Zorgverzekeringen hebben we weer veel voorbij zien komen. RVD heeft een mooie en opvallende uiting ingezet, waarbij de gehele site in de animatie is verwerkt wat een verassend effect binnen het zorgthema oplevert. De boodschap krijgt hierdoor alle aandacht!

Bekijk deze uiting

 

4. Optimel – Slider

Adverteerder: Optimel

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Mecglobal
Creatief bureau: WebAds

Deze Optimel campagne maakt gebruik van de Slider, een nieuw online advertentieformaat, waarbij de gehele site als het ware wegklapt en een enorm canvas biedt om een boodschap over te brengen. Een ruimte waar Optimel slim gebruik van maakt. Het houdt de aandacht vast door het gebruik van video. Doordat de website in beeld blijft heb je niet het idee de site te verlaten.

Bekijk deze uiting

5. Galaxy Nexus – Take-over

Adverteerder: Google

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: StarCom
Creatiefbureau: UsMedia

Strakke, minimalistische en hierdoor sterke Take-over voor de nieuwe Galaxy Nexus. De uiting brengt perfect de slogan over. Simpel opgezet en laat het design voor zich spreken.

Bekijk deze uiting

 

 

De online Campagne Top 5

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics, Travel  en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van impactvolle campagnes en succesvolle online , mobiele of social cases. Bekijk ook hier de nieuwe IAB Rising Star formaten.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier, of via Twitter of Facebook snel aan!