Video, How to

Tips & Tricks voor YouTube video’s: hoe ga je van start? [Webwatching #9]

0

Online video groeit ontzettend hard. YouTube is de op een na grootste search engine en heeft elke dag meer dan 4 miljard video views. Hoe kun je ervoor zorgen dat je onderdeel wordt van deze groei? Deze week in Webwatching bespreek ik online video tips & tricks met Jeremy Vest, een web video specialist. 

Jeremy legt uit hoe je de beste onderwerpen voor je videos kunt vinden aan de hand van populaire onderwerpen, waar je op moet letten als je video’s produceert en geeft krachtige tips & tricks voor het plaatsen en promoten van video’s op YouTube.

Accepteer cookies

Webwatching 9: Shownotes

  • Begin bij het begin: verzin niet zomaar een onderwerp voor een video. Doe onderzoek of de onderwerpen voor je videos populair zijn online. Jeremy geeft tips hoe je dat kunt doen.
  • Promoot niet zomaar je eigen business, product of merk. Geef de video inhoud en bied meerwaarde. Geef bijvoorbeeld nuttige informatie in een how-to video.
  • Hou het simpel en kort (onder een minuut). Geen lange intro’s of praatjes, maar begin meteen met het onderwerp waar je kijkers voor kwamen.
  • Geef aan wat kijkers moeten doen: ‘abonneer je op onze YouTube kanaal’ bijvoorbeeld. Het is bewezen dat als je aan kijkers vraagt of ze iets willen doen, het ook vaak gebeurt.
  • Promoot je video. Je kunt je video op verschillende manieren promoten, via social media, en op YouTube zelf. Jeremy geeft een paar hele goede tips.

Abonneer je op Webwatching!

Wil je Webwatching elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook abonneren op de podcast van Webwatching via iTunes:

Je kunt de podcast dan via iTunes bekijken of vanuit iTunes automatisch met je mobile device laten synchroniseren.

Webwatching wordt gesponsord door Hover.com. Volgers van Frankwatching en Webwatching profiteren van 10% korting!