Video, How to

YouTube video SEO: 6 tips voor vindbaarheid & traffic! [Webwatching #10]

0

Er staan meer dan 120 miljoen video’s op YouTube en elke minuut komen er honderden bij. Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw video vinden? In deze uitzending van Webwatching spreek ik met online video specialist Jeremy Vest over video SEO. 

Jeremy geeft 6 hele relevante tips voor het optimaliseren van YouTube video’s: hoe je ervoor kunt zorgen dat je video aan sluit bij populaire zoektermen en de beste manieren om jouw video’s hogerop te laten komen in de zoekresultaten van Google.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Shownotes Webwatching 10

  • Voordat je met het maken van een video begint, denk goed na over het onderwerp. Je kunt het beste iets maken waar mensen ook daadwerkelijk naar op zoek zijn. Doe bijvoorbeeld onderzoek op YouTube en Google naar populaire video’s in dezelfde categorie, en sluit je onderwerp aan bij populaire zoektermen.
  • Sociale indicaties zijn ontzettend belangrijk op YouTube: hoe vaak wordt je video bekeken, hoe vaak is erop gereageerd, hoe vaak is het ge-liked, enz. Wees dan ook niet bang om je kijkers te stimuleren om een reactie achter te laten of de video te delen.
  • Maak een transcript of storyline van alles wat besproken wordt in je video, en zet die bij de YouTube-beschrijving en op je website. Zo wordt je video makkelijker gevonden door Google en YouTube.
  • Ook handig voor Google zijn een video sitemap en macro-formats. Er bestaan verschillende plug-ins die je kunt gebruiken om makkelijk een sitemap te creëren. Dit zorgt ervoor dat Google je videos meteen ziet. Bovendien kun je met sitemaps en macro-formats je thumbnails en dergelijke aanpassen naar je eigen smaak.
  • En tot slot: deel je video! Jeremy geeft een aantal goede tips daar voor!

Abonneer je op Webwatching

Webwatching wordt gesponsord door Hover.com. Volgers van Frankwatching en Webwatching profiteren van 10% korting! Wil je Webwatching elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook abonneren op de podcast van Webwatching via iTunes:

Je kunt de podcast dan via iTunes bekijken of vanuit iTunes automatisch met je mobile device laten synchroniseren.