Verdieping

Online Campagne Top 5: Branding

0

Wil je de impact van je online campagne vergroten? Dan kies je voor opvallende, in het oog springende advertentievormen zoals Take-overs, Sliders, Layers of een Video2HalfpageAd. Deze impactvolle formaten zijn uitermate geschikt voor campagnes met branding- of awareness-doelstellingen en bieden veel creatieve mogelijkheden. Bekijk hoe de adverteerders in deze top 5 hiervan gebruik hebben gemaakt!

1. KPN – Billboard

Adverteerder: KPN

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Creatief bureau: Mediamonks
Mediabureau: Mindshare

Met deze opvallende creatie binnen dit relatief nieuwe Billboard-formaat weet KPN haar boodschap duidelijk over te brengen. De positie aan de bovenzijde en het feit dat de uiting niet over content van de site valt, maken dit een erg mooi formaat, waar in deze campagne goed gebruik van is gemaakt.

Bekijk deze uiting

 

 2. Ziggo – Sidekick

Adverteerder: Ziggo

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Creatief bureau: Tribal DDB
Mediabureau: ZED Digital

De Ziggo campagne trekt met de inzet van animatie slim de aandacht naar de Rectangle. De Rectangle is het startpunt van de Sidekick. Een opvallend formaat door het opzij duwen van de gehele website en hiermee alle aandacht voor de boodschap op te eisen.

Bekijk deze uiting

 

3. Suit Supply – Take-over

Adverteerder: Suit Supply

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Creatief bureau: Mirabeau
Mediabureau: Zero72

Suit Supply zet met deze uiting een opvallende campagne neer, door een fashion show in de Wallpaper te verwerken. Een erg mooie manier om verschillende outfits te laten zien. Je aandacht wordt naar de reclame uiting getrokken, je ontkomt er niet aan.

Bekijk deze uiting

 

4. Californication – Expandable Header

Adverteerder: Californication

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Creatief bureau: Superhero Cheesecake
Mediabureau: Carat

Leuke interactieve Expandable Header, die uitklapt op initiatief van de site bezoeker. De uiting van Comedy Central is zeer passend binnen een jongeren entertainment Umfeld ingezet. Ideaal voor het aanjagen van de Facebook app.

Bekijk deze uiting

 

5. A-Film – Take-over

Adverteerder: A-Film

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Creatief bureau: Alion Media
Mediabureau: Depascor

Wel erg ‘in your face’, maar qua creatie heeft deze uiting zeker een plaats verdiend. Om de nieuwe film Zombibi te promoten is een Take-over in combinatie met een PushdownAd ingezet, waardoor in de uiting direct de trailer van de film te zien is. Met deze combinatie kom je direct in de sfeer van de film zonder de site te verlaten.

Bekijk deze uiting

 

De online Campagne Top 5

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics, Travel  en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk ook hier de nieuwe IAB Rising Star formaten.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier, of via Twitter of Facebook snel aan!