Infographic, How to, Strategie

E-learning als tool voor internal branding [infographic]

0

Een mens is nooit te oud om te leren. Van nature zijn we allemaal nieuwsgierig en we willen graag weten hoe het allemaal in elkaar zit. Al vanaf de eerste dag op deze wereld leren we nieuwe dingen en als we ouder worden verbreden we onze kennis met opleidingen. Wanneer we vervolgens bij een modern en proactief bedrijf aan de slag zijn, wil dat bedrijf dat we de bedrijfscultuur uitdragen en de kernwaarden van het bedrijf uitstralen in onze daden. Kan onze nieuwsgierigheid naar het onbekende helpen om dit doel te bereiken?

Kennis over eigen merk & producten

Kennis is binnen een bedrijf erg belangrijk. Medewerkers moeten goed opgeleid zijn en worden elk jaar weer bijgespijkerd met de laatste marktontwikkelingen of de nieuwste management skills. De nadruk bij kennisopbouw zal echter ook steeds meer komen te liggen op het opbouwen van kennis van het eigen merk en de producten, dit omdat de medewerkers (maar ook resellers) steeds meer macht krijgen. Veel bedrijven zien namelijk in dat medewerkers door de opkomst van social media een alsmaar toenemende invloed op het koopgedrag van hun vrienden en kennissen hebben. Een gedegen kennis van de eigen producten en de filosofie wordt dus steeds noodzakelijker.

Voor het opbouwen van kennis hebben bedrijven vele mogelijkheden. Het starten van een blog of een wiki zijn een veel gemaakte keuzes, maar de traditionele opleidingsprogramma’s blijven populair bij veel bedrijven. Wel worden deze opleidingsprogramma’s steeds vaker online aangeboden  via e-learning en (inter)actiever gemaakt met behulp van video. Werken deze methodes om een nieuwe visie te omarmen? Xciting zocht het uit en heeft een onderzoek laten uitvoeren onder de deelnemers binnen Drogiweb en Apoweb (het loyalty en e-learningprogramma voor drogisterijen en apotheken). Door The 1nspiring Company (verantwoordelijk voor de productie van de trainingsvideo’s, red.) werden de resultaten verwerkt tot  onderstaande infographic. Klik op de infographic voor een vergroting.