Video, How to

Hoe verwijder je je Facebookprofiel uit Google?

0

Als je jezelf wel eens opgezocht hebt op Google, dan weet je dat een gedeelte van je Facebookprofiel zichtbaar is voor iedereen met een simpele zoekopdracht. Als je dat liever niet hebt, dan kun je je profiel ook heel makkelijk uit Google en andere zoekmachines verwijderen. In deze screencast leggen we je voor stap uit hoe je je Facebookprofiel kunt verwijderen uit zoekmachines.

Accepteer cookies

Verwijder Facebookprofiel uit Google

Ga naar je privacyinstellingen, rechtsboven in je profiel. Scroll dan een beetje naar beneden – voor ‘Advertenties Apps’ en ‘Websites’ – en klik hier op ‘instellingen bewerken’. Op deze pagina moeten we weer een beetje scrollen, naar ‘Openbaar zoeken’. Klik ook hier weer op ‘instellingen bewerken’. Nu zijn we op de juiste pagina. Als je liever niet wilt dat een gedeelte van je profiel vindbaar is op zoekmachines, dan moet je dit vinkje weghalen. Je kunt hier ook op ‘voorbeeld’ klikken om een voorbeeld te zien van wat men te zien krijgt van je profiel met een zoekopdracht: je naam, foto, vrienden, en likes bijvoorbeeld. Als je ervoor kiest om het vinkje weg te halen, dan geeft Facebook geen informatie meer door van jouw profiel aan zoekmachines. Maar, sommige informatie van wat je in het verleden hebt gedaan op Facebook zou nog steeds in het geheugen van zoekmachines kunnen staan – en het kan een tijdje duren tot je echt helemaal niet meer vindbaar bent.

Verwijder Facebookprofiel uit alle zoekmachines

Als je het liefst meteen uit alle zoekmachines verwijderd wilt worden, dan moet je Google, Yahoo, Bing contacteren om te vragen of je profiel verwijderd kan worden. Klik je op ‘Like’ als je deze video handig vond?

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook gratis abonneren op de podcast via iTunes (‘view in iTunes’ en vervolgens op abonneren klikken).