Innovatie

Online Campagne Top 5: Mobile

0

Mobiel adverteren maakt een enorme groei door en is voor veel merken steeds vaker een vast onderdeel van de mediamix. Terecht, want de mogelijkheden van mobiel adverteren zijn divers, uniek en uiterst relevant. Zo is het bijvoorbeeld op mobiel mogelijk om gebruik te maken van targeting op locatie om zo storetraffic te genereren. Advertenties worden op deze manier enorm relevant en persoonlijk. Bekijk hier hoe de adverteerders in deze top 5 gebruik hebben gemaakt van de unieke mogelijkheden van dit medium.

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

1. Waternet – FloorAd

Adverteerder: Waternet
Mediabureau: ZIGT
Creatiefbureau: De Zware Jongens

Deze mobiele campagne van Waternet maakt gebruik van diverse mobiele targetingmogelijkheden. Zo worden de uitingen alleen aan mensen die zich in Amsterdam bevinden geserveerd. Na een klik op de FloorAd kan men direct een video bekijken en de applicatie downloaden. Door middel van device targeting wordt de gebruiker direct naar de juiste App store geleid.

Bekijk deze uiting

 

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

2. HTC One X – FloorAd

Adverteerder: HTC
Mediabureau: Zed digital
Creatiefbureau: Zed digital

Deze campagne demonstreert de perfecte uitvoering van mobile rich media en van mobile als onderdeel van de mediamix. De FloorAd verschijnt aan de onderzijde van de browser waarbij een mooie, soepel lopende creatie de sterke punten van deze nieuwe HTC telefoon perfect in beeld brengt.

Bekijk deze uiting

 

 

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

3. Bloemen Bureau Holland – Storelocator

Adverteerder: Bloemen Bureau Holland
Mediabureau: Universal Media
Creatiefbureau: Kingsday / Adrime

Een van de unieke mogelijkheden van mobiel adverteren is het gebruik maken van de locatie van de consument. In deze campagne voor het Bloemen Bureau Holland is dit perfect ingezet. Na een klik word je via Google Maps direct naar de dichtstbijzijnde winkel geloodst. Hiermee wordt de ultieme relevantie bereikt.

Bekijk deze uiting

 

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

4. Samsung – FloorAd

Adverteerder: Samsung
Mediabureau: Starcom
Creatiefbureau: De Franse Kamer / Cheil

De FloorAd op mobiel is een zeer impactvol formaat, welke door zijn positie aan de onderzijde van het scherm niet storend is. Na een klik neemt de uiting je mobiele scherm over waarbij Samsung direct de beste features van de nieuwe telefoon aan je presenteert.

Bekijk deze uiting

5. Opel Ampera – Expandable

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Adverteerder: Opel
Mediabureau: Vizeum
Creatiefbureau: eBoost Interactive

Opel trekt met een opvallende mobiele display advertentie goed de aandacht. Na een klik klapt de expandable uit over het gehele scherm. Deze ruimte wordt door Opel slim benut. Door middel van de USP’s en een afbeelding wordt er een mooie indruk van de auto gegeven.

Bekijk deze uiting

 

 

De online Campagne Top 5

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics, Travel  en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk ook hier de nieuwe IAB Rising Star formaten.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier, of via Twitter of Facebook snel aan!