Video, How to

YouTube: tips voor meer views door interactie

0

Alle populaire kanalen op YouTube draaien om interactie met de kijker. Hoe kun je interactieve elementen plaatsen in je YouTube-video? Dat leg ik uit in deze video. Vergeet niet deel één in deze serie over YouTube SEO hier te bekijken.

Accepteer cookies

1. Moedig je kijkers aan om op ‘leuk’ te klikken

Als iemand links onder je video op like klikt, dan verschijnt dat in het nieuwsoverzicht van zijn vrienden, die dan misschien weer op de video klikken. Zo kun je dus meer kijkers krijgen.

2. Moedig je kijkers aan om reacties achter te laten

Hetzelfde gebeurt als iemand een comment achter laat op je video. Het is dus handig om in je video een gerichte vraag te stellen, waarop je makkelijk en snel kunt antwoorden. Bijvoorbeeld: “als jij wat te weten wilt komen, zoek je dan voornamelijk op Google of ook steeds meer op YouTube? Laat een reactie achter!”

3. Laat je kijkers wennen aan een vast schema

Een actief publiek blijft alleen actief als jij ook actief blijft. Met andere woorden, zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe video’s publiceert. Maar dat niet alleen, laat je publiek weten wanneer die video’s uitkomen. Hier op Frankwatching hebben Eelco en ik elke woensdag een videootje voor je klaarliggen bijvoorbeeld. Zet dat in de beschrijving van al je video’s, in de beschrijving van je YouTube-kanaal, op je website, etc. Hierdoor zullen je kijkers weten wanneer ze standaard een nieuwe video kunnen bekijken.

4. Verschijn in playlists

Probeer jouw video’s in de playlists van andere kanalen te krijgen en probeer video responses te krijgen op je eigen video’s. Hoe meer mensen reageren op jouw video met een video, hoe beter.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal.

Heb je een vraag of een suggestie voor video-onderwerp? Laat gerust een reactie achter. Tot volgende week woensdag!