Video, How to

YouTube: wil je meer kijkers? Optimaliseer je video’s! [SEO]

0

Je hebt een video gemaakt en op YouTube gezet, maar hoe krijg je nou kijkers? Een van de beste manieren is om eens te kijken naar SEO, search engine optimization; oftewel je video optimaliseren voor zoekmachines. Hoe pak je dat nou precies aan? In deze screencast geef ik je SEO-tips zodat je video makkelijker gevonden kan worden.

Accepteer cookies

Titel, labels en beschrijving YouTube-video’s

We beginnen uiteraard bij de titel, tags en beschrijving van je video. Dit zijn de makkelijke zichtbare onderdelen van de video voor de kijker en voor zoekmachines.

Titel

De titel moet niet alleen goede keywords bevatten waar op gezocht wordt, maar moet ook aantrekkelijk zijn. Iets waar je graag op klikt dus!

Beschrijving

In de beschrijving wil je in de eerste zin je website hebben staan, met http ervoor, zodat het klikbaar wordt. Als je een video bekijkt, zie je altijd alleen de eerste twee of drie regels, dus die zijn ontzettend belangrijk. Zet dan de meest aandachttrekkende informatie daaronder en vat vervolgens de inhoud van de video samen. Voeg ook altijd een link naar je kanaal toe, een abonneerlink, links naar gerelateerde content en naar je social media-kanalen.

Labels (tags)

Gebruik de belangrijkste woorden eerst. Zinnetjes of meerdere woorden zet je in “quotation marks” en gebruik minimaal 12 tags, zodat je al die 120 letters die je mag gebruiken ook echt gebruikt.

Youtube annotation: Like me!

Youtube annotation: Like me!

Klikbare links: annotations

Ook zijn er de annotations – dat zijn deze leuke klikbare tekstballonnen die je kunt gebruiken in je YouTube-video. Zoiets als “Abonneer hier” of “bekijk ook deze video.” YouTube vindt jouw video sneller als je ook linkt naar andere video’s en kanalen, dus doe dat vooral door middel van deze klikbare links.

Eindscherm met klikbare video’s

Wat ook erg goed werkt, is om links naar andere video’s aan het eind van je video te zetten. Dit is een eindschermpje met klikbare video’s van jezelf. Dat doen wij hier ook al een tijdje bij Frankwatching, zo blijf je de traffic op je eigen kanaal houden en bouw je je views.

Tips?

Wil je graag dat ik wat dieper inga op een of meerdere van de tips die ik net genoemd heb? Laat het ons weten, laat een reactie achter onder de video of hier onder het artikel. Tot volgende week woensdag!

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal.