Infographic, Onderzoek, Strategie

Hoe gebruiken kleine organisaties social media? [infographic]

0

Online is hot. We brengen steeds meer uren door op het wereldwijde web. Niet alleen particulieren halen voordeel uit het online web, ook organisaties. Zij zijn online dan ook ruim vertegenwoordigd. Maar hoe zit dat met kleine ondernemers? Deze vraag stelde onderzoeksbureau Hiscox. Het antwoord lees je vandaag in de serie Infographic Day.

Meeste vertrouwen in word of mouth

Het onderzoeksbureau verrichtte onder 500 kleine organisaties onderzoek naar het gebruik van social media. Slechts 35 procent van de kleine ondernemers in de Verenigde Staten zet social media in als marketingmiddelen. De organisaties geven liever de voorkeur aan traditionele middelen, zoals adverteren en mond-tot-mondreclame (word of mouth). Ruim driekwart van de ondervraagden geeft aan te vertrouwen op de laatstgenoemde methode.

Kennis en tijd ontbreekt

IT- en mediabedrijven maken het meest gebruik van social media. Een kwart van de kleine ondernemers wil graag gebruikmaken van deze media, maar heeft geen idee hoe dit werkt of geeft aan er geen tijd voor te hebben. Ongeveer 33 procent is van mening dat social media niet handig zijn voor hun onderneming.

Wil je meer weten over het gebruik van social media onder kleine ondernemingen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Ik ben benieuwd of kleine ondernemers in Nederland zich hierin herkennen. Wat zijn jullie plannen voor 2013 op het gebied van social media?