Infographic

Social media in de agrarische sector: boeren maken opmars [infographic]

0

De meeste infographics die in deze serie voorbij komen bevatten Amerikaanse data. Het is dan leuk om eens een visualisatie met Nederlandse cijfers onder de aandacht te brengen. In deze editie kijken we hoe agrarische sector social media inzet. Want ook deze sector is aanwezig op het online web.

Helft van de agrariërs gebruikt dit jaar social media

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Slagter Media, in samenwerking met Sans Serif. Het contentmarketingbureau verzamelde recente cijfers over het gebruik van social media in de agrarische sector. Uit de data blijkt dat 33 procent van de Nederlandse agrariërs in 2012 gebruik maakte van social media, tegenover 80 procent van de totale Nederlandse bevolking. De helft van de agrariërs geeft aan dit jaar social media te gaan (of blijven) gebruiken.

Waarom social media?

Ook onder agrarische bedrijven is het sociale netwerk Facebook het populairst, gevolgd door YouTube (17 procent), Twitter (6 procent) en LinkedIn (4 procent). Maar met welk doel zet deze sector sociale platformen in? De drie belangrijkste doelen die de agrariërs aangeven zijn informatiebehoefte, online contacten onderhouden en het uitwisselen van ervaringen en tips.

Wil je alle cijfers omtrent het gebruik van social media in de agrarische sector lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Social media in de agrarische sector [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.