Infographic, How to

Contentmarketing: waarom en hoe? [infographic]

0

Contentmarketing is een marketingtechniek waarmee B2C- en B2B-organisaties content creëren en publiceren om relaties aan te gaan en te onderhouden met zowel bestaande als potentiële klanten. Het draait om waardevolle content die aansluit op de behoeften van je doelgroep. In deze editie van de serie Infographic Day bespreken we hoe je als ondernemer contentmarketing succesvol inzet.

Contentmarketing nog in ontwikkeling

Uit het onderzoek ‘Content Marketing Survey Report 2012’ blijkt dat contentmarketing flink in ontwikkeling is: 90 procent van de respondenten vindt deze marketingvorm belangrijk, maar slechts 38 procent heeft een doordachte strategie. En juist dit laatste punt is van groot belang. Want zonder een doordachte strategie kun je contentmarketing niet effectief inzetten.

Waarom contentmarketing?

Wellicht vraag jij je af waarom je überhaupt contentmarketing zou moeten inzetten. We leven in een tijd waarin mond-tot-mondreclame en social media van groot belang zijn en je met waardevolle en effectieve content via verschillende platformen doelgroepen kunt bereiken. Daarnaast draagt het bij aan de naamsbekendheid van jouw organisatie. Je geeft namelijk je doelgroepen reden om over jouw merk, product of dienst te praten.

Aandachtspunten

Er zijn wel een aantal aandachtspunten waarmee je rekening dient te houden. Bij contentmarketing is het van belang dat je jouw unieke verhaal vertelt en to-the-point bent. Want uit de infographic blijkt dat bezoekers van jouw website eerder geneigd zullen zijn om langer te blijven als je hen binnen 3 minuten weet te overtuigen. Zorg dus voor een duidelijk en krachtig verhaal, maar ook voor unieke content om je te onderscheiden van anderen.

Zo laat de visualisatie zien dat, wanneer je unieke content aanbiedt, mensen niet alleen de interactie met je aangaan, maar dat je hen tevens stimuleert om over te gaan tot actie. Dit kun je bereiken door promoties op je website, nieuwsbrieven te versturen waarin je lezers prikkelt tot het nemen van actie of fans verzamelen via je social media-platformen.

Visualiseer

Weet ook dat content meer is dan alleen woorden. Communiceer ook via beeld, gebruik afbeeldingen, infographics én video’s. ‘Wanneer een afbeelding 1.000 woorden waard is, is een video van 1 minuut 1,8 miljoen woorden waard’, aldus de makers van de infographic. Ook bij visuele content is het van belang je te onderscheiden met authentieke beelden. Frankwatchingauteur Marije Brom geeft in haar artikel een aantal handvatten om visuele content succesvol int e zetten.

Wil je meer lezen over hoe jouw onderneming contentmarketing succesvol kan inzetten? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Het belang van contentmarketing [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.