Video, How to

Van start met webinars: 3 handige tips

0

Webinars organiseren: klinkt leuk, maar hoe begin je ermee? Wat heb je nodig, waar moet je aan denken en hoe zorg je ervoor dat de juiste mensen zich aanmelden voor jouw webinars? In dit interview spreek ik met Jasper Arbeel van OnlineSeminar.nl over het opzetten van webinars. Jasper geeft 3 praktische tips en deelt ook zijn visie over webinars in de toekomst.

Accepteer cookies

Wat wil je bereiken?

Vaak wordt de belangrijkste stap overgeslagen, zegt Jasper. Voordat je begint, stel jezelf de vraag: “Wat is je uiteindelijke doel?” Vaak is het uiteindelijke doel iets commercieels, en daar wordt soms een beetje moeilijk over gedaan. Jasper zegt dat zijn ervaring is dat deelnemers het ergens ook wel verwachten als het duidelijk is waarom ze erin zitten, dat is dus niet iets om je voor te schamen of moeilijk over te doen.

Hoe krijg je de juiste deelnemers?

Stel, je hebt een fantastisch idee waarvan je zeker weet dat mensen interesse hebben. Dan weet je nog niet zeker of die mensen ook daadwerkelijk de weg naar jouw webinar vinden. Denk dus goed na: wie wil ik bereiken, hoeveel mensen wil ik en hoe krijg ik die mensen naar mijn webinar? Jasper legt meer uit over het opbouwen van een doelgroep in een serie webinaras in de video.

Pak mensen met goede content

Je content moet goed zijn en kloppen. Deelnemers moeten niet het gevoel hebben dat ze binnen 5 minuten wat aangesmeerd worden. “Je moet dus goede content hebben en wees niet bang om daar gepast je commerciële boodschap in te verweven,” zegt Jasper.
Hoe je er precies voor zorgt dat mensen jouw boodschap ook echt onthouden nadat ze de laptop dichtklappen, legt Jasper uit in de video.

Waar gaan webinars heen in de toekomst?

Skype, Google+ Hangouts: is dat nou de toekomst? Jasper praat over zijn visie over online seminars, persoonlijke data en interactie in de video.

Vragen?

Jasper legt deze tips verder uit in ons videogesprek. Heb je nog vragen of opmerkingen over webinars of de tips die Jasper in de video geeft? Laat het dan gerust even weten in een reactie hieronder. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!