Infographic, How to

Social media: alle ideale afmetingen op een rij [infographic]

0

Wat is de juiste afmeting van een omslagfoto op je Facebookpagina? Hoeveel karakters mag je gebruiken in een Twitterbericht? En is het formaat van mijn profielfoto geschikt voor Pinterest? Misschien zoek je online wat af om te weten te komen wat de juiste afmetingen zijn. Gelukkig is er een handige oplossing die we delen in deze editie van de serie Infographic Day.

NB: de informatie in dit artikel is verouderd. De geüpdatete afmetingen vind je in dit recentere artikel.

Overzicht van alle afmetingen

Tent Social ontwikkelde onderstaande infographic: een handig overzicht van veel voorkomende afmetingen op Facebook, Twitter, Google Plus, Pinterest, LinkedIn, Instagram en YouTube. Want helaas heeft elk sociaal netwerk andere afmetingen voor content. En een hele klus om zelf uit te zoeken wat het juiste formaat is.

 

Belangrijke formaten

Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste afbeeldingsformaten:

Facebook

 • Omslagfoto: 851 x 315 pixels.
 • Profielfoto: 180 x 180 pixels.

Twitter

 • Omslagfoto: 520 x 260 pixels.
 • Profielfoto: 81 x 81 pixels.

Google Plus

 • Omslagfoto: 2120 x 1192 pixels.
 • Profielfoto: 270 x 270 pixels.

LinkedIn

 • Omslagfoto: 646 x 220 pixels.
 • Profielfoto: 100 x 60 pixels.

Pinterest

 • Profielfoto: 160 x 165 pixels.

Instagram

 • Profielfoto: 110 x 110 pixels.

YouTube

 • Cover art: 2560 x 1440 pixels.
 • Cover art safe area: 1546 x 423 pixels.

Ben je op zoek naar de juiste afmeting voor jouw foto of video? Scroll dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Nog beter: print de visual uit en hang hem op, zodat je er altijd een blik op kunt werpen wanneer nodig. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Effectief gebruikmaken van social media- alle afmetingen op een rij [infographicVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia