How to

Schitteren op Twitter? Voeg persoonlijkheid toe aan je tweets!

0

Twitter is een geweldige plek om informatie te vinden en te delen, maar het leent zich ook heel goed om te netwerken. Je kunt op Twitter namelijk gemakkelijk nieuwe relaties, echte leads en betrokken klanten vinden. Om echt te schitteren op Twitter, moet je echter vooral jezelf zijn en persoonlijk contact maken. Ga gesprekken aan en voeg je eigen stemgeluid toe aan je tweets om het nog persoonlijker te maken.

Veel gebruikers die Twitter zakelijk inzetten, worstelen met de vraag hoe persoonlijk ze moeten zijn op Twitter. Willen mensen echt weten welk blog je leest of om welk televisieprogramma je moet lachen? Deze berichten lijken misschien niet interessant, maar bieden wel een inkijkje in je leven. Het geeft anderen een beeld van wie je bent en wat je bezighoudt. Bij offline zakendoen gaan veel gesprekken ook over koetjes en kalfjes of over gemeenschappelijke interesses. Mensen doen nu eenmaal zaken met mensen waar ze een klik mee hebben en die ze iets gunnen!

Laat zien dat er mensen achter de knoppen zitten

Als merk is het ook goed om een eigen merkpersoonlijkheid op te bouwen, ook al twitter je met een logo. Je kunt als merk niet twitteren dat je een kopje koffie drinkt, maar bijvoorbeeld wel over een personeelsuitje of de inzet voor een goed doel. Gebruik een menselijke toon als je twittert uit naam van een bedrijf; laat merken dat er mensen achter de knoppen zitten! Persoonlijke tweets hoeven namelijk niet alleen maar over je kinderen of je privéleven te gaan. Je kunt het ook persoonlijk maken met een informele toon, door vragen te beantwoorden, door je mening te geven of gewoon door menselijk contact te maken.

Zeg het met foto’s

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Oftewel: je kunt je persoonlijkheid beter overbrengen met een foto dan met 140 tekens. Een foto van jezelf of je dagelijkse routine toont volgers een glimp uit je leven. Mensen nemen graag een kijkje achter de schermen, op die manier voelen ze zich meer verbonden met je. Mensen zullen ook eerder een gesprek met je aanknopen als ze het gevoel hebben dat ze je kennen. Als je twittert namens een merk, geeft een kijkje achter de schermen je merk een menselijk gezicht. Mensen willen graag weten met wie ze zaken doen. Natuurlijk moeten dit soort tweets wel zinvol zijn; als je iedere dag foto’s van je lunch tweet dan haken volgers af. Zoek een juiste balans met foto’s en deel alleen zaken die zinvol zijn.

Gebruik namen

Het verstevigen van een connectie hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het kan al heel simpel door mensen gewoon bij hun naam te noemen. Als je op Twitter een vraag van iemand beantwoord of reageert, noem mensen dan ook eens bij hun naam. Als je “dankjewel, Kim” zegt, is dat een stuk persoonlijker dan alleen “dankje”.

Accepteer cookies

Een naam gebruiken laat zien dat je de moeite neemt om je een beetje te verdiepen in je volgers en dat je persoonlijke aandacht belangrijk vindt. Deze naam kun je meestal gewoon vinden als onderdeel van de gebruikersnaam, of als volledig naam in een Twitter-bio. Een klein beetje persoonlijke aandacht kan wonderen doen om volgers aan je te binden.

Zeg het met jouw stemgeluid

Twitter

Foto met dank aan Fotolia

Of je Twitter nu gebruikt als merk of als individu: je Twitter-account moet een eigen stemgeluid hebben. Dit is de tone of voice die je gebruikt om je tweets een eigen karakter te geven. Hierdoor krijgen jouw volgers een goed beeld van wie je bent. Op Twitter is dit stemgeluid extra belangrijk om jouw persoonlijkheid over te brengen omdat het hier ontbreekt aan non-verbale communicatie. In een offline gesprek speelt ook de non-verbale communicatie, zoals lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen, hierbij een grote rol. Schrijf je berichten alsof je jouw volgers direct toespreekt in plaats van dat je typt.

Wees vooral jezelf

Tot slot: wees gewoon jezelf op Twitter. Of je nu twittert als jezelf of uit naam van een merk; je hebt een eigen (merk)persoonlijkheid, met een eigen tone of voice en een eigen mening. Gebruik Twitter niet alleen om jouw eigen informatie te zenden, maar vooral ook om persoonlijke gesprekken aan te gaan en te reageren op tweets van anderen. Voorkom dat je overkomt als een robot door alleen maar zakelijke informatie over je eigen bedrijf te zenden of berichten van anderen te retweeten zonder zelf commentaar toe te voegen. Je persoonlijkheid is de belangrijkste reden dat mensen je volgen op Twitter. Laat je persoonlijkheid dus schitteren!

Foto intro met dank aan Fotolia.