Infographic, Cases, How to

Haal het beste uit je social media-activiteiten: voorbeelden en tips [infographic]

0

De zomer staat voor de deur. We zijn bijna op de helft van het jaar 2014. Voor sommige ondernemers is dat het moment om de balans op te maken, ook op het gebied van social media. ‘Zijn we op de goede weg? Gaan we onze doelstellingen behalen? Of moeten we meer investeren in bepaalde aspecten?’ Gebruik dan eens deze voorbeelden en tips.

In deze editie van de serie Infographic Day: voorbeelden en tips om aan de slag te gaan met en het beste te halen uit platformen als Facebook, Twitter en Pinterest. Dit doen we met de onderstaande infographic, die ontwikkeld is door website Vocus. Zij visualiseerden de wijze waarop merken en bedrijven Facebook, Twitter, Google+ en andere platformen inzetten voor marketing- en communicatiedoeleinden. Inspirerende voorbeelden en tips, waarmee jij jouw social media-activiteiten kunt verbeteren en/of aanvullen.

Facebook en foto’s

Nog steeds is het sociale netwerk Facebook het populairste platform. Voor veel bedrijven en merken blijft het een effectief communicatiemiddel om met de doelgroep te communiceren en mensen te informeren over het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen hun onderneming. Daar kunnen beelden goed bij helpen. Facebookgebruikers houden van beelden; dagelijks publiceren zij ruim 350 miljoen foto’s. Ook bedrijven spelen hier handig op in. Niet alleen met eigen beeld, maar ook met zogenoemde ‘user generated content’. Zoals Starbucks, dat op Facebook foto’s plaatst van klanten die genieten van hun ‘Starbucks-moment’.

Zakelijk gebruik van Google+ en Hangouts

Het platform Google+ staat bekend om de Hangouts. Een functionaliteit waarmee je met andere gebruikers een (video-)gesprek kunt houden. Hangouts worden ingezet om te brainstormen over een concept, voor een vergadering of om samen met een collega die niet op kantoor aanwezig is te werken aan een document.

Met Hangouts kun je dus meer dan een gezellig praatje houden. Bedrijven kunnen het ook inzetten om hun klanten en fans iets extra’s te geven. Denk aan een vraag-en-antwoord-sessie of het demonstreren van het nieuwste product. Automerk Toyota gebruikt Hangouts voor hun ‘Toyota Collaborator’, waarin mensen hun droomauto ontwerpen en virtueel een testronde maken via Google Maps.

Wil je meer voorbeelden en tips lezen van verschillende (populaire) social mediaplatformen en zo inspiratie opdoen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Social media trends 2014 - voorbeelden en tips [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.