Apps & Tools

Presenteren vanuit je broekzak: Prezi-app nu ook voor Android

0

Na vier jaar is het dan eindelijk zover: vanaf vandaag is de Android Prezi Viewer-app te gebruiken. In 2011 al kwam de Prezi Viewer voor iPad uit. Die is inmiddels niet meer weg te denken uit presentatieland.  Nu kunnen dus ook alle Android-gebruikers met hun toestel altijd en overal vanuit hun broekzak presenteren. Wat vind ik ervan?

Prezi heeft meer dan 50 miljoen gebruikers. Prezi vergroot met deze app de potentiële gebruikersmarkt. De Android-gebruiker werd eerst als tweederangsgebruiker gezien. Daar is nu (gelukkig) verandering in gekomen. Voor veel gebruikers was dit namelijk een reden om Prezi niet in te zetten.

Over de Android Prezi Viewer-app

Prezi is al lange tijd bezig met het beta-testen van de Android-versie: een Viewer-app waarmee je je prezi’s kunt bekijken en presenteren. Ik heb dit weekend de uiteindelijke app mogen testen. Je kunt geen nieuwe prezi’s maken vanuit de app. Presentaties kun je optimaal bekijken. zelfs grafische bestanden (zoals .swf).

Android Prezi Viewer AppInstalleren en inloggen

Na het installeren vanuit de Google Play Store, krijg je een introductie te zien met wat de voordelen zijn van de app. Inloggen doe je via Facebook of met je bestaande login. Als je wilt, kun je ook een account aanmaken. Je wordt dan doorverwezen naar de Prezi-website. Daarvoor moet je wel aangesloten zijn op het internet (wifi).

Na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord laadt Prezi al je presentaties, op dezelfde manier als de iPad-app dat doet. Je krijgt een mooi overzicht van al je prezi’s: linksboven is een menu waar je je prezi’s kunt kiezen, maar waar je ook naar andere presentaties kunt zoeken. Dit is wel een beperke selectie. Je kunt helaas niet zelf op zoek gaan.

Jouw prezi

Als je één van je prezi’s aanklikt, wordt deze meteen geladen. De app laat zien dat je meteen kunt doorklikken naar de volgende of de vorige sheet. Afhankelijk van de opbouw gebeurt dit soepel. Onderaan het scherm kun je zien hoe ver je bent in je presentatie. Je kunt meteen in -en uitzoomen. Kortom, je kunt je prezi makkelijk presenteren aan je publiek. Met de back-button van het Android- toestel ga je weer terug naar het overzicht.

phone-transparent-listphone-transparent-onlypreziphone-transparent-share

Offline toegang

Je kunt je prezi’s offline bekijken en presenteren, mits deze volledig geladen zijn.

Je prezi delen en presenteren op afstand

Naast het delen van je prezi met anderen, is er nog een gave feature: je kunt mensen uitnodigen in je Prezi en vervolgens op afstand presenteren. Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen. Dit heet ‘present remotely’. Je kunt hiermee dus wereldwijd presenteren, zonder dat mensen dure vliegtickets moeten kopen. Het is helemaal mooi om een prezi via je Android-toestel met Chromecast af te spelen.

Wensen

Natuurlijk heb ik ook nog wensen. Het zou fijn zijn als je met de app ook prezi’s kunt maken en bewerken. Ook het toekennen van rollen (viewer of editor) zou mooi zijn. Tot slot zou ik een uitgebreidere zoekfunctionaliteit erg op prijs stellen.

Conclusie

De Android Prezi Viewer App is een stabiele app die doet waarvoor het bedoeld is op dit moment: het bekijken en presenteren van prezi’s. Zelfs geanimeerde designs worden door deze app goed weergegeven.

Hoe eenvoudig en krachtig de app is, hoe groter het verlangen is om zelf nieuwe prezi’s aan te maken en deze te bewerken zoals op de iPad app (hoewel de iPad-app ook niet de volledige functionaliteit heeft van het maken en bewerken van prezi’s). Het is een mooie stap in de richting.

Mijn beoordeling?
**** (vier van de vijf sterren)