Infographic, Inspiratie

SEO: zo blijf je ook in 2016 goed scoren [infographic]

0

Wat gaat er het komend jaar gebeuren op gebied van SEO? Hoe kun je ook in 2016 goed blijven scoren in Google en hoe voorkom je dat je gaat dalen? Welke onderdelen verdienen komend jaar extra aandacht en in hoeverre moet je je SEO-strategie bijstellen? Om te zorgen dat je website of webwinkel in het nieuwe jaar nog meer terrein gaat winnen in Google: de beste SEO-tips voor 2016 op een rij!

In 2016 gaan er een aantal verschuivingen op het gebied van SEO plaatsvinden, die in 2015 al zijn ingezet.

Mobiel is geen toekomst, maar het heden!

Een webdesign dat zich aanpast aan mobiele apparaten zoals tablets en smartphones is al lang geen toekomst meer. Het is het heden! Als je in 2016 geen responsive of adaptive website hebt, dan loop je bezoekers mis. Het gebruik van mobiele apparaten stijgt de komende jaren exponentieel.

Ook Google heeft begin 2015 de oorlog verklaard aan niet-mobiele websites. Mobielvriendelijke websites krijgen voorrang ten opzichte van niet-mobielvriendelijke websites. Bij veel blogs varieert het percentage mobiele bezoekers tussen de 20 en 80 procent. Heb je nog geen responsive of adaptive website, zorg dan dat het snel een actiepunt wordt.

Einde tijdperk zoekterm-optimalisatie

De tijd dat je voor iedere zoekterm een korte landingspagina publiceerde, is wel voorbij. In 2016 heb je meer kans van slagen als je breed georiënteerde webpagina’s opzet. Het denken in onderwerpen, in plaats van zoektermen, wordt het komende jaar nog belangrijk. Er is een correlatie tussen paginalengte en de positie van een website in Google: langere pagina’s scoren over het algemeen hoger in Google dan kortere pagina’s.

Je ziet de laatste jaren ook een duidelijke verschuiving van SEO naar contentstrategie, en deze trend zet door. Met ‘killer content’ scoor je beter dan met wat zoektermoptimalisatie. Probeer content zo goed mogelijk af te stemmen op de zoekintentie van gebruikers, zodat je aanbod aansluit bij wat gebruikers zoeken.

Dé SEO-tips voor 2016

Ook benieuwd hoe je deze SEO-trends kunt doorvoeren op je website of webwinkel? Bekijk dan de onderstaande infographic met de SEO-tips voor 2016. Scroll naar beneden om de infographic te bekijken. Grotere weergave? Klik op de afbeelding.

SEO_tips_2016_infographic

Illustratie intro met dank aan Fotolia.