Reportages, Strategie

HubSpot: de succesvolle marketingstrategie ontleed [IMT #9]

0

Als je naar bedrijven kijkt zie je vaak alleen het beeld van het heden. Een goed voorbeeld is Apple. Nu één van de grootste bedrijven ter aarde, maar ooit begonnen in een garage. Een recenter voorbeeld van een bedrijf dat succesvol is en dat ook uitstraalt is HubSpot. Nog niet zo lang geleden (2006) heel klein begonnen. Marketing directeur Kieran Flanagan vertelt in Inbound Marketing Talks over de strategie die zij gebruikten om zo groot te worden.

Met meer dan 600.000 volgers op Twitter, 880.000 vrienden op Facebook en 125.000 volgers op LinkedIn is duidelijk dat HubSpot zijn eigen marketing vrij goed op orde heeft. Het bedrijf groeide van drie man in 2006 naar meer dan 1.000 medewerkers nu, verdeeld over Cambridge MA, Dublin en Sydney. Ze hebben meer dan 16.000 klanten in zo’n 90 landen die hun marketingsoftware gebruiken. En met marketingsoftware doe je het product misschien tekort want het is zowel software als een methode om die software optimaal in te zetten.

Hoe werden ze zo succesvol? Wat is de basis van die enorme groei? Bekijk de Blab hieronder en analyseer welke technieken jij eventueel binnen jouw organisatie kan gebruiken.

Bekijk de Blab

HubSpot

HubSpot is in 2006 opgericht door Brian Halligan en Dharmash Shah. Zij zagen dat de manier waarop mensen producten aanschaffen enorm aan het veranderen was. Ook zagen ze dat er geen enkel marketingplatform was die probeerde een centrale Hub voor alle online marketing te zijn. Hun missie werd om dat marketingplatform te bouwen.

Maar dat alleen was niet voldoende. Tegelijkertijd wilde ze de kennis om zo’n platform optimaal in te zetten, beschikbaar stellen aan marketeers. Ze ontwikkelden een methode die ze de naam inbound marketing gaven. De combinatie van het HubSpot-marketingplatform en die methode voor inbound marketing zou ijzersterk blijken. Als je meer wil lezen is de HubSpot company story op hun site erg inspirerend.

Meer lezen over HubSpot en Inbound

De afgelopen maanden heb ik een aantal artikelen geschreven die helpen bij de implementatie van een inbound marketingstrategie. Bijvoorbeeld een artikel over de definitie van inbound marketing of een overzicht van leveranciers van inbound marketingsoftware. Vorige week publiceerde ik de buyers journey als model voor betere marketing.

Over Kieran Flanagan

Kieran is de directeur marketing van de EMEA-regio voor HubSpot. Voor zijn functie bij HubSpot werkte hij onder meer bij Marketo en Salesforce. Kieran is niet alleen een strateeg maar ook iemand die graag aan de knoppen zit. In 2010 won hij een Gold Award voor zijn reisorganisatie.

Inbound Marketing Talks is de wekelijkse Blab (elke donderdagavond om 20:30 uur) voor inbound marketing- en sales-professionals die graag willen leren van én ‘meeblabben’ met experts uit het vakgebied. IMT is een initiatief van Boom Inbound en Frankwatching en wordt gepresenteerd door Tim Daalderop van Frankwatching en Paul Neuteboom van Boom Inbound.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.