Online marketing

11 vormen die je kunt inzetten voor contentcreatie [infographic]

0

Worstel jij met het creëren van unieke content? Content waarmee jij je onderscheidt van anderen en je doelgroep raakt? Content afgestemd op de platformen die je inzet en waarmee jij je zichtbaarheid vergroot? Veel ondernemers zien de kansen van contentmarketing, anderen weten niet waar ze moeten beginnen. Wij helpen je op weg!

Contentmarketing is meer dan alleen het schrijven van een artikel of weblog. Er zijn vele varianten die je kunt inzetten. Dat toont de onderstaande infographic van Feldman Creative. De visual laat ook de middelen zien die B2B- en B2C-ondernemers inzetten als het gaat om contentmarketing. B2B-organisaties maken het meest gebruik van persoonlijke gesprekken, gevolgd door webinars, casestudies en whitepapers. B2C-ondernemers zijn visueler ingesteld en maken vaker gebruik van foto’s en afbeeldingen, infographics en het versturen van nieuwsbrieven.

Mogelijkheden van contentcreatie

Wellicht ben jij een ondernemer die worstelt met contentmarketing en –creatie. Welke soorten zijn er? Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van blogs of artikelen waarmee je je expertise kunt laten zien door vragen van klanten te beantwoorden of uitleg te geven. Infographics zijn een goede manier om visueel data te presenteren. Met video kun je demonstraties geven van je product. Maak gebruik van (eigen) foto’s en beelden die je op je social media-accounts plaatst en volgers een kijkje achter de schermen geeft.

Eerst denken, dan doen

En zo zijn er vele mogelijkheden. Het belangrijkste wat je als eerste aan jezelf moet vragen is waar jouw doelgroep behoefte aan heeft. Stem daar je boodschap op af. Kijk ook welke kanalen en platformen je doelgroep gebruikt zodat je weet waar hij zich bevindt en hoe hij zich gedraagt. Nu je weet welke content je kunt inzetten, is het noodzaak dat het ook onder de ogen van de doelgroep komt. De PEAC-methode die we eerder uitlichtten helpt je wellicht op weg.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en vormen van contentcreatie? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

contentcreatie 11 vormen die je kunt inzetten infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.