Infographic, Verdieping

Check je PEAC: 4 tips om te pieken met content [infographic]

0

Content creëren doe je niet in een handomdraai. Je moet ervoor gaan zitten en tijd voor vrij maken om een tekst te schrijven, een video te maken of een illustratie of infographic te ontwerpen. En als je eenmaal je artikel of vlog klaar hebt, is het afwachten of je het gewenste effect bereikt.

Contentmarketing op de agenda

In deze editie van de serie Infographic Day staan 4 tips om je activiteiten voor contentmarketing naar een hoger niveau te tillen. De tips zijn afkomstig van Venngage, die onderstaande infographic ontwikkeld heeft. Dat contentmarketing bij veel organisaties voor 2016 op de agenda staat, laat de visual duidelijk zien. Bijna driekwart van de contentcreators geeft aan de focus te leggen op storytelling en daarin stappen te willen maken. Op de tweede plaats staat (met 65 procent) het ontwikkelen van visuele content als prioriteit, gevolgd door het vinden van betere manieren om content te hergebruiken.

Piek met PEAC

Maar hoe zorg je ervoor dat je content gelezen of gezien wordt en effectief is? De makers geven vier tips die zij samenvatten als ‘PEAC’. Benieuwd naar de tips? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

4 tips om te pieken met jouw content infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.