Social media

Designfeed: voor al je posts op social media het juiste formaat [tool]

0

In één minuut het juiste afbeeldingsformaat voor LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr en Pinterest krijgen: wie wil dat nu niet? Geen tijdverslindend gedoe meer met Photoshop en het constant bijhouden van veranderde afbeeldingsformaten voor je content online. Designfeed is een nieuwe contentmarketing-tool dat ‘on the fly’ foto’s en teksten op maat snijdt voor zes socialmedia-platformen. Hun motto: design at the speed of thought. Het nieuwe Designfeed wil het maken en verspreiden van visuele content een stuk makkelijker maken.

De grootste kracht van Designfeed.io is dat visuele content direct op maat wordt gesneden om te posten op de genoemde platformen. Op Vimeo presenteren ze zich zo:

Accepteer cookies

Hoe werkt Designfeed?

Nadat je bent ingelogd (e-mail, Facebook- of twitteraccount), krijg je de opties om zelf een design te ontwerpen of uit te gaan van curated designs die je kunt aanpassen: remixen in Designfeed-termen.

Designfeed Nieuw design starten

Nieuw design starten.

Als je een nieuw design maakt, kies je als eerst teksten (koptekst, subtitels en button-tekst) en voeg je een foto of logo toe. Die foto’s kun je uit de bibliotheek van Designfeed kiezen, uit een eigen bibliotheek van eerder geüploade afbeeldingen, vanuit je Instagram-account of uit je brand-kit met je bedrijfslogo’s. Je kunt afbeeldingen ook uploaden vanaf je computer, vanaf een url of vanuit je Dropbox. Deze komen dan in de ‘Asset Manager’ van de site.

Vervolgens kun je de previews zien en de afbeelding laten genereren. Designfeed maakt in enkele seconden een aantal designs voor de verschillende platformen. Designfeed zegt dat hun algoritmes de ingevoerde teksten en afbeeldingen op maat snijdt. Wat je krijgt, zijn tientallen ontwerpen op je scherm van een aantal vooraf gemaakte sjablonen. In totaal biedt Designfeed honderden sjablonen aan.

Preview van je net gemaakte design

Preview van je net gemaakte design.

De foto’s uit de Designfeed-bibliotheek komen van henzelf, maar ook uit Unsplash, Pixabay en Flickr. Volgens Designfeed kun je daardoor meer dan 200 miljoen afbeeldingen vinden via een contextuele zoekfunctie.

Deze formaten biedt Designfeed op dit moment aan:

 • Facebook: 1200px x 628px
 • Instagram en LinkedIn: 1080px x 1080px
 • Tumblr: 540px x 810px
 • Twitter: 1024px x 512px
 • Pinterest: 735px x 1102px

Een gemaakt ontwerp kun je uiteraard aanpassen. Bijvoorbeeld omdat de quote die ik koos niet van Albert Einstein is. Zo kun je de teksten aanpassen, de tekstkleur, een lettertype kiezen en de buttons een andere kleur geven. Ook kan je achteraf de achtergrondfoto nog wijzigen. Het ontwerp dat je hebt gemaakt, kun je direct delen op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr of Hootsuite en Buffer. Je kunt het ook als favoriet bookmarken zodat je bij een volgende keer je ontwerp kunt aanpassen. Dan werkt het nog sneller.

Het ontwerp dat je hebt gemaakt, kun je direct delen op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr of Hootsuite en Buffer.

Beta, dus nog niet ‘alles’ kan

Het in New York gevestigde Designfeed zit nu in de betafase. De site geeft aan gratis te zijn met de uitnodigen het platform flink te testen en te laten weten hoe ze verbeteringen kunnen aanbrengen.

Wat bijvoorbeeld nog niet kan:

 • Eigen templates maken (is in beraad).
 • Sjablonen van medegebruikers waarderen of gebruiken (vanwege privacy nog niet doorgevoerd).
 • Lettertypes aanpassen.
 • De positie van de tekstonderdelen verslepen (is in beraad).
 • Een egale background op de site maken (die moet je uploaden).
 • Linkjes onder een afbeelding leggen.
 • Meer regels. De enter-toets als regelbreak doet het niet (tenzij je een HTML-code gebruikt).
 • Ten slotte is het onduidelijk hoe het met de fotorechten zit van de designbibliotheek. En wat Designfeed met je eigen foto’s doet..
 • Een eigen zichtbaar profiel.
 • Een zakelijk account voor meerdere medewerkers.

De betaversie van Designfeed is net uit. Je kunt een invite aanvragen. Ik kreeg binnen enkele uren toegang. De site werkt intuïtief en je hebt de mogelijkheden dan ook snel onder de knie.

Een uitkomst voor je visuele content

Probeer het eens uit, ik vind het een alleraardigste aanvulling als contentmarketing-tool. Zeker voor zzp’ers, socialmedia-managers en kleinere marketing- of communicatieafdelingen zonder veel designkennis in huis (of gewoon geen tijd) is Designfeed een uitkomst om snel je visuele content te produceren. Laat je onder dit artikel weten wat je van Designfeed vindt, en of je andere plussen en minnen bent tegengekomen?