Digital marketing

De beste gratis browser-extensies voor marketeers [5 tips]

0

Beroemdheden hebben hair extensions, wij marketeers hebben browser-extensies. En wat laten ze je ROI er fantastisch uitzien! Hier 5 handige, gratis browser-extensies die je helpen zo efficiënt mogelijk online te werken.

1. “****, weer die link kwijt!”

Ben je ooit online een linkje tegengekomen waarvan je dacht dat het goed zou zijn om het met je volgers te delen? Om er vervolgens achter te komen dat je de link kwijt bent? Zo frustrerend. Met Evernote zal je dat niet meer gebeuren. Deze browser-extensie maakt het mogelijk om berichten op te slaan voor later, maar ook om zinnen te highlighten of om te reageren en te delen met je collega’s.

Accepteer cookies

2. #instagramforbusiness

Handig voor de socialmediamanagers onder ons: Instagram voor Chrome. Want zeg nou eerlijk, als je tijdens het werk de hele dag op je smartphone zit te Instagrammen, ziet dat er niet echt professioneel uit.

insta

3. “U heeft nog -32 karakters over…”

Voor tweets is het nog wel te doen, die 140 karakters. Maar het is lastig om jezelf te beschrijven in een bio van zo weinig karakters. En zo kom je natuurlijk ook niet veel te weten van je volgers. Gelukkig is er zoiets als Riffle. Riffle is een browser-extensie die je helpt om meer informatie van je volgers te krijgen. Je ziet de meest gebruikte hashtags, populairste tweets en top mentions van je volgers.

Heb je helemaal geen inspiratie voor het schrijven van een bio? Bekijk dan eens deze grappige bio generator.

biogen

4. “What the #?”

Ken je dat lege en vervelende gevoel als je zoveel moeite in het bedenken van die ene tweet steekt en je 0 engagement hebt? Of wanneer je tig foto’s maakt om uiteindelijk een geweldige pic op insta te zetten en vervolgens alleen je collega de foto liket? Ritetag kan je helpen dit te voorkomen. Als je een bericht aan het schrijven bent, laat Ritetag je automatisch zien hoe goed vindbaar je update is door middel van de hashtags die je gebruikt. Ritetag schat zelfs in hoeveel engagement je ermee kan verwachten.handyhashatg

5. “Hoe laat moest die tweet online?”

Altijd al een gratis tool willen hebben, waarmee je content kunt delen via verschillende social media? Dat kan met Buffer! Via buffer kun je makkelijk in een keer content delen op verschillende platformen en kun je ze ook voor later inplannen. Super handig dus!

Accepteer cookies

In dit artikel van The Content Strategist vind je nog  5 anders browser-extensies.

En heb je wat aan deze extensies? Of kan je misschien nog meer handige extensies aanbevelen? Laat een reactie achter.