Content

19 ideeën voor video waar je meteen mee aan de slag kunt [infographic]

0

Wist je dat 93 procent van de ondernemers dit jaar van plan is om aan de slag te gaan met video? Wellicht verrast dit percentage je niet en zie jij de mogelijkheden van video voor jouw onderneming. Misschien boek jij al succes en heb jij je bereik online vergroot. Video is niet alleen interessant voor om je doelen op het gebied van branding te behalen. Ook voor andere segmenten van je bedrijf, zoals customer service en human resources, is video een interessant middel om in te zetten.

Groot effect

De onderstaande infographic van Vlogging Guides geeft je 19 ideeën om video in te zetten voor je onderneming. De ideeën zijn onderverdeeld in marketing, support, sales en pr/HR. Ook delen ze interessante cijfers over het effect van video. Wist je dat video een van de meest gedeelde contentvormen is? Video’s zijn niet alleen interessant om op je website of landingspagina’s te plaatsen. Je bereikt een grote stroom door video’s te publiceren op YouTube of te gebruiken in e-mails.

Ideeën voor video

Video is niet alleen nuttig om je producten of diensten te promoten of om webinars te geven en zo nieuwe klanten aan te trekken. Ook voor andere segmenten binnen je organisatie is video een goede optie als communicatiemiddel. Denk bijvoorbeeld voor op het gebied van HR, waar je video kunt gebruiken om nieuwe medewerkers te introduceren, een kijkje achter de schermen te geven of je klanten via huidige werknemers op de hoogte kunt brengen van ontwikkelingen. Ook kan video ondersteunend zijn op het gebied van support. Je kunt nieuwe ontwikkelingen of updates laten zien, antwoord geven op veel gestelde vragen of tips en tricks delen rondom het gebruik jouw product of dienst.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van video voor jouw onderneming of merk? Scrol dan naar beneden om alle ideeën uit de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.