Content

6 stappen om engaging content te creëren [infographic]

0

Engaging content. Content waarmee jij je doelgroep betrekt bij je merk. Het is een grote uitdaging voor marketeers om aantrekkelijke content te maken voor hun lezers. Uit een studie van Moz en Buzzsumo blijkt dat van een miljoen online artikelen driekwart niet engaging was. Het maakte geen reactie los.

Content-prioriteiten

Veel contentmarketeers worstelen met engaging content en geven hier de hoogste prioriteit aan (ruim 70 procent). Ruim de helft wil inzicht krijgen in welke content effectief is en welke niet of geeft prioriteit aan het ontwikkelen van visuele content. 44 procent vindt het belangrijk om betere methodes te vinden om content te hergebruiken en 43 procent geeft aan belang te hechten aan het optimaliseren van content.

Zes-stappenplan

Misschien worstel jij met het creëren van content waarmee je meer mensen bereikt en meer omzet mee draait. Ik help je op weg met het delen van het zes-stappenplan in de onderstaande infographic. Deze visual is ontwikkeld door Digital Marketing Phillipines en geeft je tips en tricks om engaging content te ontwikkelen.

Bijvoorbeeld door je content persoonlijk te maken, waardoor je inspeelt op de gevoelens van je doelgroep. Maar ook door gebruik te maken van visuele elementen, zoals afbeeldingen, waardoor het aantrekkelijker voor je doelgroep wordt om je content te lezen.

Wil je alle tips en tricks lezen om jouw content te verbeteren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.