Social media

50 tips om social media efficiënt in te zetten voor jouw organisatie [infographic]

0

Wil je écht impact maken met jouw socialmedia-strategie en meerwaarde halen uit de diverse socialmedia-kanalen? Met deze 50 tips boek jij als bedrijf succes op social.

Hoe krijg ik meer volgers? Hoe blijf ik interessant? En hoe onderscheid ik mijn organisatie van andere op het platform waarop ik actief ben? Het zijn vragen waar jij misschien ook mee worstelt.

Onderstaande infographic van Printsome visualiseert 50 tips om goed van start te gaan met het inzetten van social media voor jouw bedrijf of merk. Of om mee te nemen bij het bijsturen van je huidige social-strategie. Deze punten hebben de makers van de onderstaande visual verdeeld onder een aantal categorieën, zoals branding, promoties, beheer, content en meten.

Zorg voor een goede basis

Aan de basis van dit alles staat het formuleren van een duidelijke strategie. Het opstellen van een socialmedia-strategie zorgt ervoor dat je goed nadenkt over de inhoud, dat je een duidelijk doel voor ogen hebt en biedt houvast wat betreft de inrichting en analyse van je activiteiten. Houd hierbij rekening dat deze strategie voortvloeit uit je bedrijfs- en communicatiestrategie.

Benieuwd naar alle 50 tips waarmee jij goed van start kunt gaan, of waarmee je je socialmedia-activiteiten effectief bijstuurt? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.