Social media

Instagram Stories: dit kun je met polls, hashtags, locatie & meer

0

De interactieve opties binnen Instagram Stories zijn eindeloos. Zo heb je polls, vraag/antwoord, hashtags, sliders… In dit artikel lees én zie je de verschillende opties en hoe je ze gebruikt!

Foto’s of video’s kun je op Instagram Stories op 2 manieren invoegen: upload iets vanuit je telefoon, of maak een foto of video direct in de app. Daarna kun je elke foto of video op allerlei manieren bewerken.

Naast het toevoegen van tekst over een foto of video, kun je onder het smiley-kopje bovenin je stories-scherm ook allerlei (interactieve) stickers toevoegen.

Accepteer cookies

Dit is een afbeelding of tekst die als een laag over je foto of video heen komt. Vaak maakt dit je story interactief en/of beter vindbaar. Hieronder deel ik een aantal opties:

Locatie

Tag je locatie. Dit is een perfecte manier om beter vindbaar te worden. Als je locatieherkenning aanstaat op je telefoon, zie je hier vanzelf een aantal opties in je buurt staan. Je kunt uiteraard ook een locatie typen.

Vermelding

Tag een ander Instagram-account. Dit is handig als je iemand wil vermelden en beter vindbaar wil zijn.

Hashtag

Instagram draait op hashtags. Wil je beter gevonden worden? Gebruik dan een of een aantal relevante hashtags.

Poll

Zet een poll uit om bijvoorbeeld de mening van je volgers te krijgen over een bepaald onderwerp. Je kiest zelf je vraag/stelling, en kunt dan ook zelf twee antwoorden invullen. Achteraf kun je zien hoe volgers gestemd hebben, en de resultaten ook weer delen in je stories.

Slider

Maak een slider om te kijken wat je volgers vinden van een bepaald onderwerp. Je bepaalt zelf de emoji die gebruikt wordt in de slider. Ook de uitslag van de slider kun je achteraf delen in je stories.

Vraag

Heb je een vraag en wil je je volgers de mogelijkheid geven om hun antwoord te typen? Stel ze een open vraag. De antwoorden kun je uiteraard bijhouden, en ook weer delen in je stories.

Timer

Wil je je volgers op de hoogte houden van een belangrijk moment, dan kun je via Instagram Stories heel handig een afteller inzetten. Perfect voor het aankondigen van een livestream bijvoorbeeld!

Bekijk de video hierboven om te zien waar je de besproken opties kunt vinden in de app. Welke interactieve elementen van Instagram Stories gebruik jij veel? En wat zijn jouw tips voor Instagram Stories? Laat een reactie achter!