Content

Doelgerichte content: bepaal de juiste metrics [infographic]

0

Content maken omdat je content wil maken, dat is een slecht idee. Want als je geen specifieke doelen stelt voor je content, kun je ook niet meten of je content het goed doet. Veel pageviews hoeft niet automatisch te betekenen dat een artikel goed presteert – als het doel bijvoorbeeld een bepaald aantal conversies is. Laat de doelen niet op zichzelf staan, maar zorg dat ze bijdragen aan je overall marketingdoelen. 

Afhankelijk van je doel kun je een vorm kiezen waarin je je content giet, en ondersteunende metrics bepalen om het grote doel op te splitsen. Dat laatste doen we bij Frankwatching ook. Wat ons betreft een gemiste kans als je dit achterwege laat. Laten we weer het voorbeeld van conversies nemen. Als het aantal conversies achterblijft, wil je weten waar dit aan ligt. Op die manier weet je aan welke ‘knoppen je kunt draaien’ om de conversies op te krikken. Ligt het misschien aan de CTR? Of aan een ander onderdeel?

Spiralytics maakte een mooie infographic voor drie contentdoelen: engagement, SEO en conversie. Ze zetten helder onder elkaar welke metrics horen bij welke doelen en welke contenttypes daarbij passen. Ook de best practices zijn mooie reminders om je weer even op scherp te zetten!

infographic spiralytics contentdoelen

Ben je een liefhebber van infographics? Volg de hele serie Infographic Day.