Social media

In 10 stappen een succesvolle TikTok-strategie [infographic]

0

Steeds meer bedrijven trekken de stoute schoenen aan en zetten de eerste stappen op TikTok. Maar ondanks dat het platform nu aan populariteit wint bij organisaties (naast de populariteit onder jongeren), hebben nog maar weinig bedrijven door hoe je er profijt uit kunt halen. Is dit platform voor bedrijven de (tijds)investering waard? Ja, wel met een stevige strategie.

Wat is TikTok?

TikTok is een gratis app voor het maken van korte grappige video’s. Gebruikers maken een filmpje, uploaden die vervolgens in de app om te bewerkwerken met verschillende filters en effecten. Daarna kan het bewerkte filmpje gedeeld worden op je profiel. Net zoals bij Instagram kunnen andere gebruikers bij de video een reactie achterlaten of het filmpje een like geven. Daarnaast staat de app bekend om de challenges. Hierbij dagen gebruikers elkaar bijvoorbeeld uit om je eigen versie van een populair liedje op te nemen.

Wie is de doelgroep?

Het platform TikTok is een van de snelstgroeiende socialmediaplatformen in het afgelopen jaar. Het onderzoek naar social media gebruik in Nederland laat zien dat er zo’n 700.000 gebruikers van 15 jaar en ouder en 425.000 gebruikers tussen 6 en 14 jaar. Het platform is zeker een aanrader voor bedrijven of merken die zich focussen op een jonge doelgroep.

Aan de slag met TikTok

De app is volop in ontwikkeling. Zo komen er steeds meer opties bij om te adverteren. Toch zijn er vrij weinig Nederlandse bedrijven die gebruikmaken van de app. Is het niet interessant genoeg? Of is het onwetendheid?

Om bedrijven op weg te helpen heeft HubSpot een 10-stappenplan voor bedrijven ontwikkeld om een marketingstrategie voor TikTok te formuleren. Hiermee kun jij, als ondernemer of marketeer, succesvol aan de slag gaan met TikTok. Daarnaast worden er bij de derde stap handige aandachtspunten gedeeld voor het aanmaken van een account. Waar moet je op letten? En hoe ontwikkel je creatieve content?

Wil je aan de slag met TikTok? Scrol dan naar beneden om de 10 stappen uit de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic met 10 stappen voor een marketingstrategie voor TikTok.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.