Video, Inspiratie

Felix Holzapfel: “Digitale transformatie is geen rocket science”

0

“Digitale transformatie? Ik hou helemaal niet van die term.” Aan het woord is thought leader Felix Holzapfel. “In 1997 hadden we het al over dezelfde onderwerpen, het is niets nieuws. We moeten het meer hebben over verandering in het algemeen.”

Felix Holzapfel is oprichter van adviesbureau Quovabiz. Hij is auteur en staat in de ‘Top 50 Global Thought Leaders in Digital Transformation’. Zijn drijfveer: “Inspiring and enabling people to go above and beyond to really make a difference. That’s what I’m passionate about!”

Hoe kijkt Felix naar de ontwikkelingen van de afgelopen maanden? “Corona heeft weinig veranderd. We werkten vorig jaar al digitaal, ‘flight shaming’ bestond al en we wilden onze levens al vertragen om de focus te hebben op wat echt belangrijk is. Dit alles is alleen in een versnelling gekomen.”

De juiste mindset is het belangrijkst voor innovatie en verandering

Digitale transformatie is geen rocket science

“Digitale transformatie is geen rocket science. Ga naar de oorzaak van je probleem, deel het op als het te groot is en betrek je medewerkers. Rome is ook niet in één dag gebouwd, neem de tijd.”

“Het gaat minder om welke mensen je nodig hebt, het gaat wel om de mindset. Ga op de zoek naar de juiste mix van mensen en zorg ervoor dat ze zich betrokken voelen. Dus ook de mensen die in contact staan met je klanten! Bouw bruggen tussen hen en leiders en blijf in gesprek.”

Benieuwd naar de andere ideeën van Felix en hoe hij kijkt naar de uitdagingen die Duitsland heeft? Bekijk hieronder het hele interview.

Accepteer cookies

 

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.