Online marketing

De marketingstrategie van Exact: investeren in teams, de community & events

0

In B2B kun je wel zeggen dat marketing vaak op de bank zit. In het geval van Exact zetten ze marketing wel degelijk in de spits. Ze investeren veel in marketingteams, hun community en events. Richard Francis (Marketing Strategy & Operations Principal) legt in de nieuwste HelloMasters Podcast de structuur van het bedrijf haarfijn uit.

Deze keer in de podcast geen chief marketing of een directeur. Wel één van de marketingleiders van Exact. Richard Francis vertelt over B2B-marketing en hun MKB-community.

Exact: het boekhoudingssysteem van het MKB

Voor wie niet in de cijfers zit. Exact is hét boekhoudingssysteem voor het MKB. In 1984 is het gebouwd door een paar tech-studenten in Delft. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Ze bedienen 500.000 klanten en hebben 1850 werknemers.

Richard Francis is geboren en getogen in Engeland. Na een paar jaar reizen over de hele wereld, bleef hij plakken in Nederland en ging niet meer weg. Inmiddels werkt hij al 10 jaar bij Exact. Het begon voor hem als copyspecialist voor hun toenmalige nieuwe product: Exact online. Dit is nu hun meest verkochte software.

Accepteer cookies

Hij groeide door via allerlei functies naar uiteindelijk Principal Marketing Strategy en Operations. Als Head of Strategy en Operations focust hij op de samenwerking tussen product, sales en verschillende marketingteams.

In deze HelloMasters Podcast

Richard vertelt je over:

  • de rol van marketing binnen Exact
  • Exacts marketingfunnel: van branding-campagnes tot salesgesprekken
  • B2B-SaaS-marketingtechnieken, en welke goed voor hen werken
  • CMO’s en wat een goede chief allemaal in petto moet hebben!

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.