Online marketing

Zo bouwt TrainMore/Urban Gym Group aan een betrokken community

0

Mensen zijn sportschool-lid alsof het een cult is. Denk aan soulcycle of crossfit. De droom van iedere marketeer! Hoe bouw je zo’n engaged community? In deze HelloMasters Podcast vertelt Barbara den Bak, Chief Marketing en Innovation Officer van TrainMore/Urban Gym Group haar geheimen.

De naam zegt het al. De Urban Gym Group is een stedelijke fitnessketen. Train je al bij Trainmore, Clubsportive of High Studios?

TrainMore is de grootste. Met een speciaal concept: iedere keer als je sport, krijg je een euro terug. Clubsportive is een premium sportschool. High Studios is een boutique-formule waar je in 45 minuten met kleine klasjes cardio en krachttraining combineert.

Tijdens de lockdown Is Urban Gym Group geswitched naar een multichannel-concept met audio-workouts, videolessen en buitenklasjes. Gelukkig zijn nu de studio’s en gyms weer open.

Wie is de CMO/CIO van TrainMore/Urban Gym Group?

Barbara den Bak is fitness-ondernemer avant la lettre. Ze begon ooit in advertising, maar bewoog snel naar de fitnesswereld. Ze startte The Bootcamp Club, met als eerste sportklassen in de buitenlucht. Het bedrijf groeide tot 200 locaties en ze verkocht het na 5 jaar.

Accepteer cookies

Na The Bootcamp Club reisde Barbara voor inspiratie naar de Verenigde Staten. Terug in Nederland, vol met frisse ideeën, lanceerde ze High Studios. Dit bedrijf verkocht ze aan de Urban Gym Group, waar ze nu leiding geeft aan Marketing en Innovatie.

We spreken met Barbara over product-market-fit in fitness, community building, agile teams en natuurlijk de impact van Covid-19.

Customer experience is het allerbelangrijkst. Ons doel is gewoon een top customer journey van a tot z.

Sneak peaks in deze HelloMasters Podcast

In deze HelloMasters Podcast vertelt Barbara over:

  • haar marketingteam en waarom ze vooral met jonge mensen werkt
  • hoe ze cutting edge gymconcepten ontwikkelt
  • activatie-ideeën voor marketingteams met weinig budget
  • agile marketing tijdens Covid-19-lockdowns

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.