Online marketing

Marketing bij AFAS: Obama, gesneuvelde experimenten en successen [podcast]

0

Barack Obama, AZ, BANT en een bedrijfs-humor-podcast. Wat komt er bij je op bij deze woorden? AFAS Software! Bedrijven kennen veel marketingsuccessen, maar ook missers. Directeur Marketing & Communicatie Martijn Delahaye vertelt hier open en eerlijk over in deze HelloMasters Podcast.

AFAS is een Nederlands familiesoftwarebedrijf. Van CRM tot payroll-systemen. Ze inspireren beter te ondernemen, en dienen 12.000 organisaties. Maandelijks regelt AFAS de salarisstrookjes voor 2,7 miljoen mensen. Het is een bekend sponsor van AFAS live en de voetbalclub AZ.

Ook is het een award-winning bedrijf. In 2021uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. En bij de Dutch Marketing Awards wonnen ze de Internal Branding Company of the Year category.

Wie is de Directeur Marketing & Communicatie bij AFAS?

Ontmoet Martijn Delahaye, hHij werkt al 15 jaar bij AFAS in verschillende rollen. Ooit begon hij als consultant, een goede stap naar zijn rol als directeur. Want zoals hij zelf zeg:

Het draait allemaal om het product, dat moet gewoon steengoed zijn. En blije klanten die ermee werken

Als buitenstaanders zien we AFAS als groot sponsor, maar achter de schermen gebeurt veel meer. Van contentmarketing, A/B-testen tot SEO en zelfs een podcast-productie. Die podcast was niet helemaal een succesnummer. Openhartig vertelt Martijn wat er precies misging.

Merkbaar en meetbaar is de tagline van het AFAS marketingteam. Een TV-commercial moet natuurlijk wel de funnel vullen met meetbare Marketing Qualified Leads (MQL’s).

Martijn leidt een team met 25 FTE – 10 in marketing en 15 in een commercieel team. Ze leveren kant-en-klare afspraken in de agenda van sales en dat met een conversie van 35%! Martijn legt ons de hele strategische set-up uit.

Accepteer cookies

In deze HelloMasters Podcast

Martijn vertelt in deze podcast over:

  • de leadgeneratiestrategie achter een ludiek event met bijvoorbeeld Obama
  • waarom hij een sales-framework toepast in zijn marketingteam
  • succesvolle en gesneuvelde marketingexperimenten
  • inspirerende boeken

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.