Online marketing

Blokker: van bijna failliet naar leading e-commerce 🎙️

0

De afgelopen jaren is Blokker veel in het nieuws geweest: bijna failliet, beursgang, vernieuwing in MT, en 4 marketing-directeuren in 6 jaar. Hoe loopt de marketing bij de retailgigant? Martin van Velzen, Blokkers Director Marketing & E-commerce vertelt meer in de HelloMasters Podcast.

Wist je dat Blokker meer dan 125 jaar bestaat? Wow! Het begon ooit als ijzer en houtwinkel in Hoorn en heeft nu meer dan 400 winkels in Nederland. Vooral de laatste jaren is er veel veranderd. Kijk alleen al naar het MT van de afgelopen 6 jaar: 36 verschillende directieleden en waarvan vier marketing-directeuren.

Ook op marketinggebied is er veel veranderd. In 2016, Sex in the Blokker, oops City, met Sarah Jessica Parker in commercials. Nu ligt de focus op een hybride kanaalstrategie en vooral een agile marketing-werkwijze.

Wie is Martin van Velzen?

Martin van Velzen is de Director Marketing & E-commerce bij Blokker. Als echte retail-marketeer met ervaring aan bureau- en brand-kant bij  Amsterdam RAI, AS Watson en Action.

Sinds de zomer van 2020 is Martin werkzaam bij Blokker. Een uitdagende rol, door natuurlijk Covid19 sloten in maart 2021 alle 400+ -filialen. 5.000 medewerkers zaten thuis. Maar postbezorgers waren overbelast. Wat doet Blokker? Zelf bezorgen! In een paar weken was ‘Blokker express’ gelanceerd. Sterk staaltje agile werken!

Naast flitsbezorging is het e-commerce-aanbod ook hard gegroeid. Ook bol.com is een belangrijke partner. Maar is dit dan een concurrent of juist een strategische partner? Martin vertelt alles over Blokkers marketing- en e-commerce-reis in de podcast.

Accepteer cookies

In deze HelloMasters Podcast:

  • Van bijna failliet naar beursgang: hoe gaat dat?
  • Blokker-CEO Jeanine Holscher wil een startup-cultuur. Hoe pakken ze dat aan?
  • Welke rol speelt 3rd party data?
  • Welke marketingkanalen werken goed voor Blokker?

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.