Social media

LinkedIn-update voor B2B: Business Manager & B2B Edge

0

LinkedIn brengt een aantal nieuwe updates uit voor B2B-marketeers om hen te helpen bij leadgeneratie en brand building. Ik praat je kort bij over Business Manager en B2B Edge.

LinkedIn Business Manager

Het nieuwe Business Manager-platform biedt een centraal dashboard dat het makkelijker maakt om mensen, ad-accounts, pages en bedrijven waarmee je samenwerkt te managen. Het platform is ontwikkeld voor mensen die werken bij grote bedrijven en agencies. LinkedIn Business Manager wordt volgens Gyanda Sachdeva (Vice President Product Management bij LinkedIn) de komende weken uitgerold.

Accepteer cookies

LinkedIn Business Manager biedt een vereenvoudigd platform en zou je tijd moeten besparen. Dit zijn volgens LinkedIn de voordelen:

  • Bekijk en beheer je team, advertentieaccounts, pages en zakelijke partners vanaf een dashboard. Met alles op één plek kun je volgens LinkedIn eenvoudig navigeren door de Bedrijfsmanager, Campagnebeheer en Pagina’s.
  • Met Business Manager beheer je toegang voor accounts en pagina’s. Ook kun je maandelijkse facturen rechtstreeks downloaden.
  • Bereik klanten snel door ‘Overeenkomende doelgroepen’ met verschillende advertentieaccounts te delen. Met Business Manager kun je Matched Audiences delen en bijwerken voor ál je accounts.

Volgens SocialMediaToday is het min of meer een afgeslankte versie van Sales Navigator. Door bedrijven met de basistools voor brand management kennis te laten maken, kunnen ze verleid worden om hierna een betaald Sales Navigator-abonnement af te sluiten.

B2B Edge

Daarnaast lanceert LinkedIn ook de nieuwe consultancy B2B Edge dat academisch onderzoek en LinkedIn-data bij elkaar brengt om bedrijven te helpen bij performance branding. Peter Weinberg (Head of Development bij The B2B Institute van LinkedIn) schrijft:

Together with our customers, we quantify and maximize the value created by brand marketing, and then link it to business outcomes that a CFO can understand. We use data to prove that brand building increases both short-term sales and future cash flows, as well as pricing power, talent acquisition efforts and category optionality.

B2B Edge van LinkedIn.

Daarnaast heeft LinkedIn ook updates uitgebracht op het gebied van CRM en api’s. Jim Habig (Vice President Marketing bij LinkedIn Marketing Solutions) schrijft: “We hopen dat deze nieuwe services, producten en features je leven een stukje makkelijker (en misschien een stukje leuker) maken en je werk zelfs meer voldoening zullen geven.” Grote woorden, ik ben benieuwd hoe B2B-marketeers de updates gaan ervaren.