Online marketing

Spoedcursus startup-marketing met deelscooterbedrijf felyx 🎙️

0

Startup-marketing betekent next-level complexiteit. Een betrouwbaar merk bouwen, de juiste prospects vinden en binden, klanttevredenheid vergroten, naar nieuwe landen gaan, een team bouwen en scalen. Tijd en resources zijn schaars. Maar wat doe je dan wel en niet als Head of Marketing? Vandaag een spoedcursus startup-marketing met deelscooterbedrijf felyx. Global Head of Marketing Gijs Hoonhout vertelt er alles over in deze HelloMasters Podcast.

Sinds juli 2017 rijden er donkergroene scooters door ‘t land. Je hebt ze vast gezien, of erop gereden: de elektrische deelscooters van felyx. Het bedrijf is opgericht door twee ondernemers die de trend zagen in San Francisco en Barcelona. Ze begonnen met een succesvolle crowdfundingcampagne voor het lanceren van de eerste scooters in Amsterdam. In 2021 reden ze 24 miljoen aan investeringen naar binnen.

Binnen enkele seconden een elektrische scooter

Het concept is simpel: binnen enkele seconden een elektrische scooter boeken voor een snelle en leuke trip door de stad. Of naar het strand, hoorden wij 🙂

In 5 jaar tijd is felyx uitgegroeid tot één van de grootste mobiliteit-startups van onze lage landen. Maar ze gaan verder. De groene scooters rijden rond in Duitsland en België. Europese rol-out volgt snel.

Ook tof, felyx staat in het lijstje Europe’s 100 Hottest Startups van Wired Magazine en werd door LinkedIn meerdere keren verkozen tot de top 10 beste startups om voor te werken.

Wie leidt marketing bij felyx?

Hello Gijs Hoonhout! Sinds augustus 2021 de Global Head of Marketing van felyx. Hij is een ondernemende marketeer met 10+ jaar ervaring in marketing en tech (onder andere Rocket Internet, bol.com, HelloFresh en Spotcap). Zelf ook ondernemer met maar liefst drie bedrijven, zo was Gijs een van de eerste importeurs van het populaire drankje Club-Mate.

Wat vindt Gijs de mooiste ontwikkeling in tech? Dat iedereen laagdrempelig kan beginnen met ondernemen door gebruik te maken van verschillende tools. De laatste jaren is de toegankelijkheid hierdoor exponentieel toegenomen. Zo bouw je binnen een week een webshop met verzendingen, betalingen, automatische e-mails en meer. Dat was in 2012 wel anders.

Naast zijn passies voor ondernemen, vertelt Gijs over marketing bij felyx. Van hun agile aanpak, samenwerking met productontwikkeling en snelle groei in internationale markten, zowel B2B en B2C.

Accepteer cookies

In deze HelloMasters Podcast

Gijs vertelt over marketing bij felyx:

  • Seizoensgevoeligheid: hoe gaan ze er mee om?
  • Tips voor lanceringen in het buitenland
  • Groeistrategie voor B2C en B2B
  • Marketingteam en werkwijze

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.