Online marketing

De impact van visuele content [infographic]

0

Visuele content is razendpopulair. En heel effectief. Dat bewijst onder meer deze serie Infographic Day, waarin we al meer dan 10 jaar bijna wekelijks Infographics delen. Maar weet je ook hoe groot de invloed van visuele content eigenlijk is op de impact van jouw online marketing?

Wat levert het op om een infographic te ontwikkelen en te delen op bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn? Scoort visuele content echt beter dan een bericht dat alleen uit tekst bestaat? De onderstaande infographic, ontwikkeld door MediaLabs, geeft je er antwoord op. Het verzamelde interessante feiten en cijfers over de invloed van infographics en visuele content op je online marketing, bijvoorbeeld engagement en bereik op social media.

Visuele informatie voor het brein

Uit de visual komt duidelijk naar voren dat je met een infographic meer impact veroorzaakt dan met een bericht dat alleen uit tekst bestaat. Van een tekstbericht onthoud je slechts 20 procent, terwijl 90 procent van de informatie die naar je hersenen wordt verzonden visueel is. Gebruik je kleur in je visuals? Dan wordt de bereidheid om jouw boodschap te bekijken nog eens vergroot met 80 procent. Bovendien verwerken onze hersenen afbeeldingen sneller dan tekst: maar liefst 3 keer zo snel!

Hoger communicatiebereik met visuals

Geef jij weleens een presentatie? Dan wil je vast graag dat jouw boodschap wordt onthouden. Kies in dat geval voor een combinatie van tekst en beeld. Want jouw publiek onthoudt de helft van je verhaal wanneer je presentatie tekst en visuals bevat. Maak je alleen gebruik van tekst in je presentatie, dan is dit percentage slechts 10 procent. En wil je een hoger bereik op Facebook, LinkedIn of een ander socialmedia-platform? Zorg dan dat je bericht een foto of video bevat. Het effect is met deze visuele content dan vele malen hoger dan een bericht dat alleen uit een tekst of link bestaat.

Heb je nog twijfels over het gebruik van visuele content in jouw marketing? Of ben je nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over de invloed van infographics? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic impact visuele content marketing

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.