Contentmarketing

Hoe staat jouw contentmarketing-tuintje erbij?

0

Op het eerste gezicht is het een ietwat aparte vergelijking. Contentmarketing en tuinieren zijn immers twee heel verschillende dingen. En toch zijn er overeenkomsten tussen de twee. In dit artikel laat ik je vanuit een ander perspectief kijken naar contentmarketing. Een nieuwe invalshoek op content, puur om jou te inspireren en aan het denken te zetten.

🌱 Wat is het plan achter jouw tuintje?

Net als bij het aanleggen van een tuin, moet je eerst een plan maken voor wat je wil bereiken. Een tuin kan namelijk vele functies hebben en dat is niet anders bij content. Ik ga altijd uit van drie pijlers, je wil:

  1. amuseren,
  2. informeren, of
  3. activeren.

Vervolgens moet je de juiste soorten content kiezen en zorgen dat ze op de juiste plaatsen groeien. Dat vergt keuzes maken.
Bij het tuinieren moet je keuzes maken over welke planten je wil laten groeien, waar je ze wil planten en hoe je ze gaat verzorgen. Bij contentmarketing is het niet anders.

Welke soorten content laat ik op welke plaatsen groeien?

🌷 Stel jezelf deze vragen

Het kan zijn dat je al een plan hebt. Hetzij bewust, hetzij onbewust. Het kan ook zijn dat je je er bewust van bent dat er nog geen plan is. Probeer hoe dan ook deze vragen eens voor jezelf te beantwoorden om te ontdekken hoe jouw contenttuintje erbij ligt:

  • Welke onderwerpen wil je aansnijden?
  • Welk type content ga je voor (denk aan blogposts, video’s of infographics)?
  • Op welke platforms ga je je content delen?
  • Hoe ga je ervoor zorgen dat je content gevonden wordt door je doelgroep?
  • Hoe zorg je ervoor dat je content blijft groeien?
  • En hoe laat je het meegroeien met de veranderende wensen van je doelgroep?
  • Hoe blijft je content vervolgens up-to-date en relevant voor hen?

💐 Hoe staat jouw tuin erbij?

Indien je direct antwoord kunt geven op deze vragen, dan heb je in ieder geval nagedacht over jouw contentmarketing-strijdplan. Het plan waarmee je jouw domein binnen het online landschap kunt veroveren. Want dat tuintje vol content waar jouw doelgroep iedere dag langsloopt en zich door aangetrokken voelt óf juist niet, is essentieel.

Is er diversiteit? Bloeit er al iets moois of is er eerst groot onderhoud nodig? Moet je überhaupt nog beginnen met het maken van een plan? En laat je dat dan door een hovenier doen of ga je zelf staan wroeten in de aarde?

Allemaal vragen die je jezelf kunt en moet stellen, zoals het een goede contenthovenier betaamt. Wat is jouw favoriete contenttuingereedschap of Pokon paardenmiddel? Deel het in de reacties!