SEO

5 basistips voor lokale SEO [infographic]

0

Wil je online goed vindbaar zijn? Dan speelt lokale SEO een belangrijke rol. Met alleen een mooie website kom je er niet. Bij veel internetgebruikers zijn zoekmachines het startpunt voor een antwoord op hun vraag of een oplossing voor hun ‘probleem’. En dan wil je graag dat jouw bedrijf en website bovenaan staat bij de gerelateerde zoekopdrachten. Maar hoe vindbaar is jouw onderneming?

Belangrijke pijler

Investeren in SEO, ofwel search engine optimization, is niet overbodig en kan je niet te veel doen. Het zijn activiteiten waarmee je zorgt dat jouw website of een bepaalde landingspagina hoog scoort in de organische (gratis) zoekresultaten van zoekmachines als Google. Het team van Brafton ziet SEO als een belangrijke pijler van marketing en een noodzaak voor organisaties. Ze vergelijken het met oude Griekse of Romeinse bouwwerken, waarbij de pilaren zorgen dat het gebouw overeind blijft staan.

Om je op weg te helpen, heeft Brafton de onderstaande infographic ontwikkeld waarin zij 5 manieren delen om te werken aan een duurzame SEO-strategie. En dan met name de manieren waar ook de ondernemer met weinig of geen technische kennis mee aan de slag kan. Bijvoorbeeld: kijk niet alleen naar je eigen website, maar gebruik ook diensten van Google, zoals een Google-bedrijfsprofiel. Een gratis dienst van Google waarmee je je vooral richt op de lokale SEO. Enige tijd geleden deelde ik daarover een andere infographic met veel tips voor een effectief Google-bedrijfsprofiel.

Daarnaast is het van belang om te zorgen voor relevante content en dat je de linkbuilding op je website een boost geeft. Kijk welke interne links relevant zijn en toegepast kunnen worden en welke externe partijen zeker de moeite waard zijn om te benaderen.

Benut de zomerperiode

Gebruik de onderstaande visual als handleiding en benut deze zomerperiode om te kijken of je op de goede weg bent. Scrol naar beneden om alle 5 de tips te bekijken en klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

5 basistips voor je lokale SEO [infographic]

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.