Infographic, How to

Zet je onderneming op de kaart met deze tips voor lokale SEO [infographic]

0

Ben je eigenaar van een (kleine) onderneming en heb je nog maar weinig tijd in je lokale SEO gestoken? Gemiste kans! Lokale SEO maakt jouw kapsalon, museum of koffietent beter vindbaar in jouw regio. Ook zonder marketingafdeling of groot budget. De infographic die ik deze keer heb uitgekozen bevat hiervoor een praktische checklist. Hiermee geef je je lokale vindbaarheid eenvoudig een boost.

Wat is lokale SEO?

Stel jij gaat een weekendje weg naar Maastricht en slentert door de stad op zoek naar een leuke koffietent. Dan typ je hoogstwaarschijnlijk in Google ‘koffietent Maastricht’. Je krijgt dan bovenaan de pagina met resultaten een overzicht van koffiebars in Maastricht gepresenteerd, inclusief adresgegevens en openingstijden. Je hoeft alleen nog maar je favoriet te kiezen.

De relevantie van lokale vindbaarheid

Het delen van relevante locatiegegevens is de afgelopen tijd steeds belangrijker geworden voor lokale ondernemers. Op basis van deze gegevens tonen zoekmachines zoals Google relevante resultaten wanneer een gebruiker een bepaald zoekwoord in typt. Wist je dat driekwart van de mensen hun smartphone gebruikt om een bedrijf of winkel in hun nabije omgeving te vinden? En dat bijna een kwart kiest voor het eerste (bovenste) lokale resultaat dat ze te zien krijgen? Lokale SEO is dus zeker de moeite waard om je in te verdiepen. Maar hoe pak je dit aan en waar moet je op letten?

Een praktische checklist

De onderstaande infographic van Ronkot helpt je als ondernemer op weg om via lokale SEO potentiële klanten te trekken. De infographic verdient visueel geen schoonheidsprijs, maar de checklist bevat wel handige tips en tricks waarmee je direct aan de slag kunt. De tips zijn verdeeld in een checklist voor je account op Google My Business, je website, link building, social media en mobiel.

Nieuwsgierig naar de checklist en zin om aan de slag te gaan met het verbeteren van de lokale SEO van jouw onderneming? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.Infographic Local SEO

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.