Online advertising

4 soorten merkambassadeurs: welke past bij jouw bedrijf? [infographic]

0

Je klanten, je medewerkers, bloggers of een bekend persoon… Het inzetten van brand- of merkambassadeurs voor je merk of bedrijf kan een effectieve manier zijn om nieuwe klanten aan te trekken of je bedrijfsresultaten te verbeteren. Maar zoals het spreekwoord luidt, is een goede voorbereiding het halve werk. Hoe pak je dit het beste aan? Wat zijn ambassadeurs eigenlijk? En welke soorten zijn er?

Wat zijn ambassadeurs?

Met de onderstaande infographic van Brafton kom je achter de antwoorden op deze vragen. Voordat we dieper ingaan op de verschillende ambassadeurs die je als bedrijf kunt inzetten, gaan we eerst terug naar de basis: wat is een merkambassadeur precies?

Een ambassadeur is een persoon die in samenwerking met een bedrijf of merk die organisatie vertegenwoordigt en promoot bij een of meerdere doelgroepen. Ze vertellen de boodschap van het bedrijf om meer zichtbaarheid te geven en helpen daarbij het bedrijf om doelstellingen te realiseren.

Soorten merkambassadeurs

Mocht een bedrijf overwegen om een ambassadeur in te zetten, dan zijn er verschillende soorten; afhankelijk van de doelstellingen en het budget. Zo heb je de bekende persoonlijkheid die hét gezicht is en als woordvoerder fungeert voor een merk. Je ziet ze vaak in reclames en campagnes. De afgelopen jaren zijn influencers in opkomst: mensen die anderen proberen te beïnvloeden om over te gaan tot aankoop van een bepaald product of dienst. Ze zijn vaak aanwezig op social media en hebben een groot bereik.

Daarnaast heb je de micro-influencer. Te vergelijken met de influencer, maar vaak hebben de micro-influencers een minder bereik dan influencers. Het gaat bij hen niet zozeer om het bereik, maar om de interactie. Als laatste soort vind je in de infographic de zogenaamde ‘college-student’: een ambassadeur die de boodschap verspreidt onder andere studenten. Ze doen dit naast hun studie om op deze manier wat bij te verdienen en kortingen of gratis producten te ontvangen.

Wil je meer lezen over merkambassadeurs en de verschillende soorten? Scrol dan naar beneden om de infographic te lezen. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.