Startupnieuws

Deel de Zorg. Regel het samen met Hello 24/7

Hello 24/7

Integraal Zorgakkoord zet in op e-health De app Hello 24/7 loopt alvast vooruit

Digitale hulpmiddelen kunnen helpen de vastgelopen zorg weer op de rails te krijgen. Dat blijkt uit het Integraal Zorgakkoord (IZA), dat in de zorgplannen van Prinsjesdag de boventoon voerde.
Zorgtechbedrijf Hello 24/7 loopt op het beleid vooruit met een app die mantelzorgers helpt alles makkelijk samen te organiseren.

Nederland telt bijna 5 miljoen mantelzorgers. Mensen die zorgen voor oude ouders, eenzame buren, zieke partners of revaliderende vrienden.
Een flinke taak, want er komen naast eigen werk en gezin veel extra taken, zorgen en verantwoordelijkheden bij. Vaak té veel. Want bijna één op de tien mantelzorgers is overbelast, blijkt uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

Nog meer zorgprofessionals inzetten is geen optie. De zorg zou dan onbetaalbaar worden, blijkt uit het IZA. Insteek van het nieuwe akkoord is dan ook: zorg toegankelijk en betaalbaar houden.
Digitale hulp –ook wel e-health- is een van de oplossingen waar het kabinet op inzet.

Tech-ondernemers lopen vooruit
Tech-ondernemers lopen al op het nieuwe beleid vooruit. Hello 24/7 ontwikkelde een app die mantelzorg beter behapbaar maakt en al in de eerste fase bij de zorg voor een naaste wordt ingezet.
Via de app deel je de taken met elkaar en met extra handen/services van buitenaf: van wie-gaat-wanneer-langs, tot snel een gezonde maaltijd regelen en zelf op afstand een oogje in het zeil houden.

Medio vorig jaar lanceerde de app, die al meer dan 35.000 keer werd geïnstalleerd. Ook gemeentes en zorginstanties haken aan: Den Haag, Dordrecht en diverse zorgcentra werken al samen met Hello 24/7.

Arthur Clement, oprichter van Hello 24/7:
“Wij geloven in een realistische aanpak. We kunnen wel blijven praten over meer handen aan het bed en meer personeel in de zorg en thuiszorg, maar los van dat zoiets onbetaalbaar zou worden, is de simpele waarheid: de mensen om al die vacatures in te vullen ontbreken.
We zullen in de toekomst echt steeds meer zelf moeten doen. Steeds slimmer al die zorgtaken moeten delen. Zowel met elkaar -mensen onderling- als met zorginstanties. Onze app laat nu al zien dat Tech een aanzienlijke rol kan spelen. Een gebruiker mailde: mijn hoofd voelt leger en m’n hart voller. ”

Hello 24/7 treedt dit najaar naar buiten met een landelijke campagne, want de app is klaar voor heel Nederland. “De tijd is er meer dan rijp voor,” aldus Clement. “We gaan het zorg-deel tijdperk in.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Innovatie.

0
0
0
0