Campagnes & Cases

Fiverr lanceert eerste jaarlijkse Internationale Freelancer Dag

Fiverr

Freelance platform Fiverr benoemt 19 oktober als International Freelancer Day – een dag om freelancers over de hele wereld te eren voor hun bijdrage aan de wereldeconomie. Ongeveer 46,5% van de totale wereldwijde beroepsbevolking is zelfstandig ondernemer; dat zijn volgens de Wereldbank ongeveer 1,6 miljard mensen wereldwijd. Tot op heden bestond nog geen officiële wereldwijde dag voor die gemeenschap.

Gevraagd naar de perceptie van de bijdrage van freelancers aan de wereldeconomie, vindt 34% van de freelancers echter dat zij niet worden erkend als belangrijke bijdragers. Uit een recent onderzoek onder freelancers op Fiverr bleek dat zij de mogelijkheid om thuis te werken (49%), eigen baas zijn (39%) en de mogelijkheid om hun projecten/type werk/klanten te kiezen (33%) als belangrijkste voordelen van freelancen zien.

“Het aantal mensen dat zelfstandig werkt, neemt toe omdat mensen meer waarde hechten aan vrijheid en flexibiliteit bij het combineren van werk en privéleven. Ze geven voorrang aan hun gezin, hun mentale en fysieke gezondheid, hun passies en hun interesses”, aldus Micha Kaufman, oprichter en CEO van Fiverr. “Zonder freelancers zouden miljoenen bedrijven niet gestart worden; projecten zouden niet voltooid worden en deadlines niet gehaald. We vinden het belangrijk om deze dag in te stellen om eer te bewijzen aan freelancers overal, om hun talent te vieren en hun passie te eren, voor hun bijdragen aan miljoenen bedrijven en de wereldeconomie. We nodigen andere organisaties uit om samen met ons voort te bouwen op deze belangrijke dag voor de komende jaren.”

Als onderdeel van International Freelancer Day hebben Fiverr en de Freelancers Union het Freelancer Wellness Fund opgericht. Dit fonds zal subsidies aanbieden om het welzijn van freelancers over de hele wereld te ondersteunen. Het is bedoeld om hen te ondersteunen op gebieden buiten hun werk, waaronder mentaal welzijn, sociaal welzijn (bijv. kinderopvang en andere gezinsgerelateerde uitgaven), fysiek en financieel welzijn.

“Freelancers zijn een cruciaal onderdeel van de beroepsbevolking en hun bijdrage aan de economie moet worden erkend; het is hoog tijd dat er een officiële dag komt om hen te eren en te vieren,” aldus Rafael Espinal, uitvoerend directeur van de Freelancers Unie. “Freelancen heeft, net als andere beroepen, zijn voordelen maar ook zijn uitdagingen, daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Fiverr om het Freelancer Wellness Fund aan te bieden. Dit fonds is een uitstekende stap om freelancers te eren door hun mentale en fysieke gezondheid te ondersteunen.”

Naast het Freelancer Wellness Fund zullen leden van de Fiverr-community deze week ook verschillende netwerkevenementen over de hele wereld organiseren om freelancers samen te brengen. De evenementen worden gehouden in meer dan tien steden wereldwijd, onder andere in de VS, Australië, Bangladesh, Pakistan, India, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarnaast voert Fiverr een wereldwijde socialmediacampagne.

Voor meer informatie over International Freelancer Day en om een aanvraag in te dienen voor het Freelancer Wellness Fund, kijk hier: https://pages.fiverr.com/internationalfreelancerday.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0