Bedrijven & Organisaties

Novicell is toegetreden tot de internationale MACH Alliance

Novicell

Novicell wordt onderdeel van een internationale alliantie die de manier wil veranderen waarop bedrijven digitale oplossingen kopen en implementeren.

Novicell — het Deense adviesbureau met kantoren in Amsterdam, Stockholm, Londen, Barcelona, Oslo, Kopenhagen en Aarhus sluit zich aan bij de ‘MACH Alliance’. De internationale tech-alliantie is een non-profitorganisatie die pleit voor open en best-of-breed enterprise-technologie-ecosystemen.

Bedrijven worden te traag in het aanpassen aan nieuwe zakelijke kansen en vereisten als ze blijven geloven dat het mogelijk is om hun volledige digitale aanwezigheid op één groot platform te consolideren. In plaats daarvan moeten de bedrijven hun belangrijkste oplossingen opsplitsen in kleinere en veel meer gespecialiseerde best-of-breed-platforms die de werkelijke behoeften van de bedrijven ondersteunen.

Dit is het perspectief van Novicell, het eerste Deense adviesbureau dat lid wordt van de MACH Alliance, een wereldwijde gemeenschap van opinieleiders, leveranciers, systeemintegrators, enablers en experts die de hele transitie al hebben doorgemaakt. De alliantie wil de manier veranderen waarop bedrijven in de toekomst digitale oplossingen kopen en ontwikkelen.

– In plaats van één oplossing te kiezen – met een grote kans dat de verkeerde wordt gekozen – ondersteunt de Alliantie het ontkoppelen van de systemen en in plaats daarvan het creëren van een oplossing die bestaat uit de beste, gespecialiseerde oplossingen van over de hele wereld op basis van werkelijke bedrijfsbehoeften. Consultants worden alleen opgenomen in de MACH Alliance als ze hebben aangetoond dat ze begrijpen hoe ze deze aanpak moeten toepassen, zegt Adam Peter Nielsen, CTO van Novicell.

Fundamentele verandering
De benadering van technologie door de MACH Alliance is een fundamenteel verschil met hoeveel bedrijven eerder met digitale oplossingen hebben gewerkt, legt Adam Peter Nielsen uit.

– Veel bedrijven hebben gekozen voor oplossingen op basis van persoonlijke voorkeuren of geschiedenis – of op basis van de technische vaardigheden van hun consultants. Omdat het digitale aspect tegenwoordig zo bedrijfskritisch is voor bedrijven, is het ook nodig om platformen op een heel andere manier te kiezen, zegt hij en vervolgt:

– In plaats van één keuze te maken, die bepaalt wat je als bedrijf nog vele jaren kunt doen, moet je veel kleine keuzes maken die je kunt veranderen als en wanneer andere oplossingen geschikter blijken te zijn voor de taak of de vereisten van de bedrijven veranderen. De oplossing moet zo worden gebouwd dat je eenvoudig en zonder grote investeringen het ene systeemonderdeel door het andere kunt vervangen, zegt Adam Peter Nielsen.

Keuzes uit het verleden zorgen voor een patstelling
Een van de grootste uitdagingen waarmee veel bedrijven op dit moment worden geconfronteerd, is dat ze vastzitten door beslissingen uit het verleden om hun digitale aanwezigheid op slechts één systeem te baseren. Dit maakt het zeer ingewikkeld en omslachtig om wijzigingen aan te brengen, en voor veel bedrijven leidt het tot een zekere mate van verlamming.

– Dit is iets waar de MACH Alliance zich terdege van bewust is, en het is ook een van de redenen waarom Novicell zich bij het netwerk kon aansluiten. Een van de dingen waar we bijzonder goed in zijn, is het transformeren van onze klanten van de klassieke monolieten naar een flexibele, digitale infrastructuur, werkend volgens de MACH-principes. Het is gewoon een kwestie van de oude systemen afbreken en ze geleidelijk vervangen door gespecialiseerde platforms die gemakkelijk te vervangen zijn. Niemand wil revolutie – we hebben liever evolutie, zegt Adam Peter Nielsen.

Over de MACH Alliantie
De MACH Alliance is een non-profitorganisatie, bestuurd door een onafhankelijk bestuur en onderschrijft geen specifieke leveranciers, leden of anderszins. De Alliantie is in juni 2020 opgericht om zakelijke organisaties te helpen navigeren door het complexe moderne technologielandschap. Het is bedoeld om het zakelijke voordeel te begeleiden en te laten zien van open tech-ecosystemen die gebaseerd zijn op Microservices, API-first, Cloud-native SaaS en Headless. Alle MACH Alliance-leden voldoen aan de certificeringsprincipes die op de website zijn gepubliceerd.

De MACH Alliance verwelkomt technologiebedrijven en individuele industrie-experts die dezelfde visie voor de toekomst delen. Lees meer op machalliance.org.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Ondernemen.

0
0
0
0