Campagnes & Cases

Robot Kittens en IceMobile ontwikkelen Formule 1 game voor grootste supermarkt van Mexico

Robot Kittens en IceMobile

Creatief digital bureau Robot Kittens heeft in opdracht van IceMobile voor OXXO, de bekende supermarktketen uit Mexico, een 90’s pixel racing game ontwikkeld. De game-development is onderdeel van een grotere campagne die IceMobile in Mexico uitrolt. Door de game te spelen kunnen klanten elke dag kans maken op korting op Red Bull-producten en diverse Formule 1 prijzen. De game is in de eerste week al 300.000 keer gespeeld.

Op 30 oktober 2022 vindt de Formula 1 Grand Prix plaats in Mexico-stad. IceMobile heeft dit event aangegrepen om een actieve klantcampagne voor OXXO te ontwikkelen. Centraal in deze campagne staat een 90’s casual racing game. Robot Kittens heeft het concept bedacht, uitgewerkt en daarna developed. Klanten van de Mexicaanse supermarktketen kunnen elke dag prijzen winnen door de game te spelen, rechtstreeks vanuit de OXXO-app of website. De game is simpel: een rondje rijden op de Formule 1-track van Mexico en hier een goeie tijd neerzetten. Wie de snelste tijd haalt maakt kans op dag-, week- en totaalprijzen, die variëren van een kortingsvoucher voor Red Bull-producten, gratis Red Bull merchandise en zelfs tickets voor de Mexican Formula 1 GP. Door specifieke producten te kopen in de winkel en speciale missies te voltooien kunnen de OXXO-klanten vaker spelen, en vergroten zij hun winkans.
Dexter Smith, Strategy & Innovation Lead IceMobile: “OXXO is een van de grootste supermarktketens van Mexico en heeft 25.000 vestigingen. Wij werken inmiddels ruim vier jaar samen en zijn de technologie leverancier van OXXO’s loyalty programma Premia; met tien miljoen actieve gebruikers. In dit programma sparen klanten punten die ze kunnen inwisselen voor korting en gratis producten. Rondom de Formule 1 wil OXXO groots uitpakken en hebben we Robot Kittens gevraagd hierin mee te denken, wat geresulteerd heeft in een vette racing game die ontzettend goed is ontvangen door de klant. De gamecampagne is op 3 oktober jl. in heel Mexico gelanceerd.”

Jesse Mons, Managing Director Robot Kittens: “De hyper casual racing game die wij hebben gemaakt voor OXXO is makkelijk te spelen, voor jong en oud. Qua vorm is er gekozen voor een retro 90’s look & feel. De combinatie van de pixel-art sprites en mode-7 achtige track heeft naast de populariteit van deze art-style andere voordelen; zoals dat de downloadgrootte minimaal blijft en dat wij performance op low-end devices kunnen garanderen. Iets waar je zeker rekening mee moet houden in Mexico. De gamecampagne zorgt enerzijds dat klanten op een toffe manier korting en gratis producten kunnen winnen, maar ook voor meer traffic naar de OXXO-app en waardoor meteen de engagement met de klanten wordt verhoogd.”

Video: https://vimeo.com/759494900

Klant: IceMobile
Merk: OXXO
Verantwoordelijk bij klant: Dexter Smith
Business Owner(s): Jesse Mons
Creative Owner(s): Tijmen Mulder
Project Management: Luuk Ehmer
Creatie: Tijmen Mulder
UX-Design: Koen Koopman
Design: Koen Koopman

Meer informatie: www.robotkittens.nl | www.icemobile.com | www.oxxo.com

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Campagnes of Innovatie.

0
0
0
0