Producten & Diensten

Vernieuwde software maakt CDP gebruiksvriendelijker, sneller en transparanter

Datatrics

Met Audience 2.0 heeft Datatrics de kernsoftware van haar Customer Data Platform (CDP) volledig vernieuwd. Het bedrijf dat met artificial intelligence en de kracht van data gebruikers helpt met marketingpersonalisatie maakte eind mei de overstap naar Audience 2.0.

Audience, nu vier keer sneller dan voorheen, is het onderdeel van Datatrics’ software waarmee gebruikers van het platform al hun klant- en bezoekersprofielen kunnen beheren. De belangrijkste vernieuwing is het 360-graden klantprofiel dat alle data over een klant nu automatisch samenvoegt vanuit 50 kanalen, dankzij zogenoemde Master profielen. Gebruikers krijgen zo een beter en completer beeld van hun klanten. Ook kunnen ze gemakkelijker segmenten creëren op basis van verschillende klantkenmerken. Daarbij kan men gebruikmaken van de data – van basisgegevens tot voorspellende gegevens – die het Audience algoritme genereert over de buyer phase waarin een klant zich bevindt en over zijn of haar geprefereerde persuasion method.

“Eenvoud in het gebruik is een van de belangrijkste eigenschappen van onze software”, zegt Jan Willem van Dijk, productmanager bij Datatrics. “Ik vind het mooi dat het ons opnieuw gelukt is om de kracht van complexe AI-technieken zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk vorm te geven. We hebben onze klanten dan ook nauw betrokken bij de herziening van Audience. Naar aanleiding van hun wensen is de Timeline, het onderdeel dat de activiteiten van een klantprofiel inzichtelijk maakt, enorm uitgebreid. Daardoor zijn alle activiteiten en veranderingen binnen een profiel beter zichtbaar en transparanter.”

“Sinds de introductie van Audience 2.0 eind mei is de conversion rate uplift bij onze klanten gestegen van gemiddeld 20% naar 30%. De gemiddelde conversiestijging is bij gebruikers van Datatrics standaard al hoger dan bij de controlegroep, maar dit wijst op een echt concurrentievoordeel voor onze gebruikers. Dus we zijn erg tevreden met het resultaat.”

Meer informatie over Audience 2.0 is hier (https://datatrics.com/nl/inspiration/blogs/audience-2-0-offers-every-marketer-an-easy-to-use-cdp) te vinden.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Innovatie.

0
0
0
0