Campagnes & Cases

Wonderland scoort met portfolio site meerdere awards

Ruth Walsh

Wonderland scoort met portfolio site bij zowel FWA als Awwwards

De Amsterdamse brand experience design studio Wonderland lanceerde onlangs haar nieuwe merkidentiteit en website. Vlak daarna werd de portfolio site bekroond met twee felbegeerde ‘Site of the Day’ (SOTD) prijzen, door zowel Favourite Website Awards (FWA) als Awwwards.

Met de online experience, waarbij je het werk kan bekijken in een ruimte waar je doorheen zweeft, biedt de site een onderscheidende manier van navigeren. De website werd beoordeeld op design, gebruiksvriendelijkheid, content en creativiteit. Dat leverde bij de jury 85 van de 100 punten op bij The FWA en een score van 7,56 van de 10 bij de Awwwards.

Martijn van der Does, oprichter en Creative Director bij Wonderland:
“We lieten ons inspireren door de manier waarop musea hun kunstwerken tonen. Ons team maakte een interactieve hal met borden waar je langs navigeert. De prijzen van deze wereldwijd bekende insituten is een prachtige erkenning voor ons werk.”

De 3D-omgeving van de site werd gemaakt door een getalenteerde ontwikkelaar uit Japan, die vroeger voor Wonderland werkte. Om dit te realiseren gebruikte hij verschillende technologieën, waaronder three.js en WebGL.

Ook bij de Dutch Design Week
Eind deze week presenteren twee Wonderland collega’s de site ook in Eindhoven, op vrijdag 28 oktober bij DDW Talks ‘Digital Realities’ tijdens de Dutch Design Week. Tickets voor het event, dat georganiseerd wordt door Dutch Digital Design, Frame magazine en Stay Future Proof, zijn verkrijgbaar via deze link.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Customer experience, Design of User experience.

0
0
0
0